Sadece şansla açıklanamaz

İÇİNDE Advocaat olan bir derbinin öyküsünü öngörebiliyorsunuz az çok: Galatasaray’a-Feyenoord’a-Manchester’e karşı ne oynattıysa, dün de onu oynatmak istedi Hollandalı.

Haberin Devamı

Ancak bu kapan-fırla stratejisinin, ilk golü yerlerse neye dönüşeceğini bilmiyordu, çünkü hiç test etmemişti. Dün Beşiktaş maça iştahlı başlayınca, direnci kırmak için gereken sihir de 45’te Tolgay’dan gelince, 46’da başka bir sınav başladı Fenerbahçe için.

Advocaat’ın devre arası değişiklikleriyle kurduğu 11, daha dengeli bir 11’di doğrusu... Fenerbahçe puanı bir şans golüyle kazandı ama Şenol Güneş’in de maçı tutamamasında Gökhan İnler’i oyuna çok geç sokmasının etkisi var.

Fenerbahçe, D.Kiev, Lyon... Bunca kritik maçta skoru tutamıyorsanız, bu durumu sadece şansla açıklamak doğru olmayabilir.

TRİBÜN

NAPOLİ VE DİNAMO GİBİYDİ

Vodafone Arena’nın akustiği güçlü. Oraya gelen her rakibe muhakkak deplasman hissi yaşatıyor. Napoli ve D. Kiev maçlarında olduğu gibi F.Bahçe önünde de oyunun içindelerdi.  

Haberin Devamı

TAÇ ÇİZGİSİ KURAL KİTABI

Bir büyük maçı daha, “faul arası futbol” tadında izledik. 90 dakikada yine 34 faul düdüğü vardı dün. Ama tüm bu fauller içinde bir tane çalınmayanı var ki, Türkiye’de çok atlanan bir düdük bu: 15’inci dakikada Adriano’nun taç çizgisi kenarında Lens’i ittiği pozisyon.

Top taca doğru gidecek ama daha metreler var. Lens topa gitmek istiyor, Adriano’ysa sadece Lens’i itiyor, saniyelerce! Türkiye’de aut ve taç çizgisi kenarlarında başka bir kural kitabı geçerli sanırım! Çünkü bu akıl dışı itmeler hiçbir zaman faulle cezalandırılmıyor. Aynı hareket orta sahada olsa kesinlikle çalacak hakemler, çizgi kenarında çalmıyor. Enteresan gerçekten.

MAÇIN HAKEMİ: FIRAT AYDINUS

Atınç, İsmail, Oğuzhan sarı kartlarını pas geçti. İlk yarıda adeta kart göstermemek için çıkmış gibiydi maça.

QUARESMA’NIN SOL AYAĞI

Kapris yapmayan kadın ya da fotoğraf çekmeyen Çinli gibi. Yani yok! Büyük bir futbolcunun sol ayağını sadece yürümek için kullanması akıl almaz. Sağ dışla geri pas gibi şutları ya da hedefsiz yengeç ortalarını taraftar seviyor olabilir. Şenol Güneş’in sevmediğine eminim.

MAÇIN YILDIZI: TOLGAY

Bir büyük maçta daha skora tesir eden klas bir pas attı. Daha fazla dakikayı hak ediyor.

Haberin Devamı

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

ŞENOL GÜNEŞ

Atiba’nın yokluğunda Necip değil Tolgay’la başlaması, kendi takımına verdiği güçlü bir “galibiyet istiyorum” mesajı idi. Ancak Gökhan İnler’i daha erken oyuna sokmalıydı.

DICK ADVOCAAT

Kariyerinde en az 20-25 maç sağ bek oynamış Ozan Tufan varken Hasan Ali’yi oraya kaydırması acemi işiydi. Sezon biterken Emenike’yi rotasyona katmasıysa iki maçtır elini güçlendirdi.

Yazarın Tüm Yazıları