Her 49 saniyede 1 faul

İlk yarıda sadece 23 dakika futbol oynandı ve tam 28 faul düdüğü çaldı.

Haberin Devamı

Dün Kadıköy’de oynanan (daha doğrusu oynanamayan) ilk yarıyı izleyemediyseniz size şu absürt istatistiklerle seyrettiğimiz şeyi özetlemeye çalışayım: İlk yarı 14 dakika uzatmayla toplam 59 dakika sürdü. 59 dakikanın sadece 23’ünde futbol oynandı, yani bir devrede tam 36 dakika top oyun dışındaydı. Ve topun oyunda kaldığı bu 23 dakikada tam 28 faul düdüğü çaldı. Oyun akarken her 49 saniyede 1 faul düdüğü demek bu!

iRFAN CAN HEP YÜZDE 100’LE OYNUYOR 

Bu doz aşırı gergin müsabakanın devre arasında İsmail Kartal’ın 4’te 3’ü cebinde sarı kartla oynayan savunmasından ikisini çıkarması doğru karardı. Takımının gerilimini birkaç doz düşürdü bu hamleyle. Ardından gelen İrfan Can Kahveci müdahalesi de yerindeydi. İrfan Can’ın bu sezon Süper Lig’de bir maça sonradan girip de yüzde 90 tutkuyla oynadığını hatırlamıyorum doğrusu. Hep yüzde yüzle mücadele etti. Defalarca da kritik rol oynadı takımının geri dönüşlerinde. İrfan’ın yanı sıra yine kulübeden gelen Djiku da bir başka başroldü geri dönüşte.

Haberin Devamı

BiR GÖZÜMÜZ LiVERPOOL-CiTY MAÇINDAYDI

Dün bir gözümüz Fenerbahçe-Pendik maçındayken biri de Liverpool-City kapışmasındaydı haliyle. Maç, Liverpool’un Barcelona’ya Trent-Origi işbirliğiyle attığı ikonik korner golüne benzer bir sayıyla başladı. Messi’nin hâlâ yedikleri o golü unutamadığını, hatta oğlunun o anla ilgili kendisiyle alay ettiğini biliyoruz. Lionel Messi, yaramazlık yapan oğlunu ceza olarak odanın bir köşesine gönderdiğinde, oğlu oradan “corner taken quickly (korner çabuk kullanıldı)” diyerek öfkelendiriyormuş babasını!

SAHALARDA ENDER GÖRÜLEN BiR GOL

Dün de City, önceden çalışılmış bir organizasyonla korneri çabuk kullandı. Ake savunmayı karıştırdı, De Bruyne de Stones’u buldu ön direk dibinde. Sahalarda ender görülecek cinsten bir gol izledik Anfield’da. City’nin efsanevi duran top koçu Jover, Arsenal’a gitti. Orada şahane işler yapıyor. Jover’in yerine göreve gelen (Brentford kökenli) Jack Wilson kurguladı dünkü planı.

Süper Lig’de bu işleri organize biçimde en iyi yapan Kasımpaşalılar. Büyük takımlarımızın da bize bu çalışmaları konuşturacak işler yapmaları umuduyla elbette.

Yazarın Tüm Yazıları