Gözü parlayanlar kazandı

Büyük takımlar sıklıkla Türkiye Kupası’ndan şikayet ederler, hatta 2000’lerin başında kupaya katılmama tehditleri de yaşanmıştı bu ülkede.

Haberin Devamı

Ancak bence kupa, büyük takımlar için çok faydalı. Hatta gerekli. Sebebi de şu: 25 kişilik kadrolarla sezona giriyor, özellikle Avrupa’da yoksanız o 25’in ancak 15’ini kullanabiliyorsunuz. İşte o noktada kupa, sizin kullanamadığınız, formaya aç ama fırsat bulamayan oyuncuya ilaç oluyor.

YASİN ALTIN OYUNCU OLDU?

2015’te Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray’a üç kupa kazandırırken son dört ayda takımın anahtar isimleri Yasin Öztekin ve Emre Çolak olmuşlardı. Yasin, o sezonun ilk bölümünde rotasyon oyuncusuydu. Kendini kupada gösterdi ve sezonu Galatasaray’ın altın oyuncusu olarak tamamladı. Yani Galatasaray’ın 2015 lig şampiyonluğunun altyapısını kupa yolculuğu hazırladı aslında.

G.SARAY İYİ KATKI ALMIŞTI

Bu kez de Okan Buruk’la bir başka şampiyonluk kovalayan Galatasaray, yine kupadan önemli katkı almıştı ligin ilk yarısında. Ligde düzenli şans bulamadıkları halde kupada kendilerini gösteren Gomis, Rashica ve (sol bek olarak) Dubois gibi isimler, ana tabloda sivrildiler daha sonra.

Haberin Devamı

JESUS'UN 2 PERDELİ HİKAYESİ

Jesus'un bu sezonki Fenerbahçe hikayesinin iki perdeli olma sebeplerinden biri de bence bu. Jesus, sarı-lacivertlilerin başında yoğun bir fikstür oynarken 25 adamının 25’inden de verim alıyordu neredeyse. Ne zaman Fenerbahçe tek cepheye düştü, Jesus da sihrini yitirdi. Dünya Kupası öncesi “ideal 11’i yok, ideal 25’i var” diye övdüğümüz Jesus, turnuva sonrası 13-14 oyuncuyla almaya kalktı tüm yolu. Birçok oyuncu paslandı kulübede.

AVRUPA'NIN HESABI SORULDU

Dün Kayserispor karşısında bu paslananlardan üçü, Alioski, Emre Mor ve Serdar Dursun başroldelerdi. Alioski’yle Serdar Dursun arzuları, çabaları, zaman zaman da kaliteleriyle Avrupa listesinde yer almamanın hesabını sordular adeta! Alioski-Serdar Dursun dışında dünün bir başka gözü parlayan ismi de hareketliliğiyle her hücumun içinde yer alan Emre Mor’du. Emre bir golde Valencia’yı, birinde de Serdar’ı istasyon olarak kullanarak kolektif işlerde de geliştiğinin sinyalini verdi bir bakıma.

Yazarın Tüm Yazıları