Elmas madencilerine karşı tek bir “Elmas”

Portekiz ekibi, son yıllarda 5 büyük lige sayısız oyuncu sattı ama yine yeni madenleri var ellerinde... Buna karşılık Fenerbahçe’nin en etkili oyuncusuysa yine Eljif’ti.

Haberin Devamı

Benfica yaklaşık 250 milyon Euro’luk bir takım. Dün oynamayanlarından bir 11 yapsanız bile, Fenerbahçe’nin tüm takım kadrosundan daha değerliler. Tam 8 oyuncuları, Salvio, Dias, Pizzi, Grimaldo, Cervi, Fejsa, Zivkovic ve Rafa Silva, markette 8 haneyi görmüş adamlar. Evet son yıllarda 5 büyük lige sayısız oyuncu sattılar, ama yine yeni madenler var ellerinde. Fenerbahçe’nin bir “Elmas”ına karşılık bir elmas madencisi takım vardı doğrusu sahada...

F.Bahçe 180 dakikanın genelinde Benfica ile gerçekten kalite tartısında yarışamadı... Ama Lizbon’dan biraz şansın da yardımıyla 1-0’lık hiç fena olmayan bir sonuçla dönünce, İstanbul’da tur için umutlandı sporseverler ister istemez.

Umudu gözlerinden okunan Cocu da, maç öncesi mikrofonlara stratejisini açıklarken heyecanlıydı: “Taraftarla beraber maça baskılı başlayacağız ve erken gol arayacağız” dedi Hollandalı. Taraftar öyle başladı gerçekten de. İttiler takımı. Ama Lizbon’da hayalet performans gösteren Alper-Giuliano ikilisinin bir arada 11’de olmaları hedefle paralel seçimler değildi sanki. Tamam, Barış’ın deneyimi eksik. Ama takımdaki tek gerçek santrfor Soldado’nun başlamaması, enteresan bir seçimdi gerçekten.

Haberin Devamı

Alper, attığı golle bizi yanılttı. Giuliano çok etkisizdi yine. Valbuena’nın ısrarlı top kayıplarıyla Benfica’ya bir gol hediye edeceği seziliyordu zaten. Takımın en etkili oyuncusuysa yine Eljif Elmas’tı. Zaman zaman geriden driplingle getirdiği toplar, bana yeni Liverpool’lu Naby Keita’yı anımsattı doğrusu. Fenerbahçe, eğer Avrupa Ligi’nde bir şeyler yapacaksa, bunu ancak Eljif’in etrafına bir oyun kurarak yapacak. Cocu’nun elinde bir Eljif Elmas daha yok çünkü.

TARAFTAR GERİ DÖNDÜ

Sanırım Fenerbahçe Stadı’nda böyle bir enerjiyi en son yine bir Benfica maçında, 2013’te görmüştük. Meğer Fenerbahçe tribünleri takımla birlikte oynamayı 5 yıl dondurmuş. Dün hakemin düdüğüyle birlikte adeta sahaya indi tribünler.

VALBUENA GERÇEKÇİ OYNAMIYOR

Kalitesini kimse tartışmıyor. İstekli, arzulu, coşkulu. Ama Valbuena enteresan bir şekilde “gerçekçi” oynamamakta ısrar ediyor. Dün kaybettiği toplardan birinde Fenerbahçe gol yedi. Kaybettiği bir başka topta 43’te Fereyra Volkan’ı geçip yan ağlara vurdu. 60’ta yine kaybedip, yine anlamsızca faul bekleyip, yine Fenerbahçe’nin net pozisyon vermesine neden oldu. Valbuena’ya birisinin şunu hatırlatması gerek: Top kaybedip, hakeme bakıp faul beklemek, oyunun durması için yeterli değil!

MAÇIN SAYISI

Haberin Devamı

Benfica’da dün kulübede başlayan Svilar, Conti, Alfa Semedo, Zivkovic, Samaris, Rafa Silva ve Ferreyra’nın toplam market değerleri 55 milyon euronun üzerindeydi. 18 milyon euroluk Zivkovic ve 12 milyonluk Rafa Silva rotasyon oyuncuları!

MAÇIN KADER ANI

20’nci dakikada 18’lik Eljif Elmas’ın göbekten attığı 35-40 metrelik mükemmel şandel pasla Isla buluşmadan 20 salise önce hayatı dondursanız ve ne olacağını tahmin etseniz, herhalde aklınız gelen son şey olurdu Isla’nın yaptığı. Isla, kaderiyle oynadı maçın.

MAÇIN HAYAL KIRIKLIĞI

Giuliano’ya ne oldu Allah aşkına? Yaz döneminde orijinal Giuliano Çin’e filan transfer oldu da ikizi mi geldi buraya sahi? Eski hareketliliği yok, iştahı yok. Her iki Benfica maçında da top dahi tutamadı ayağında. Yazı iyi geçirmedi sanırım Brezilyalı.

Haberin Devamı

MAÇIN KAZANIMI

Eljif’in nihayet şut atması... 1999 doğumlu oyuncu top kazanıyor, dripling yapıyor, kısa-uzun çok iyi paslar atıyor. Belki de en önemli eksiği yeterince gol düşünmemesi. 32’de kaleyi karşısına aldığında şut düşünmesi, gelecek adına umut verici.

Yazarın Tüm Yazıları