Bu turun kazananını Comolli tayin etti

Dün ev sahibi ekibin yeni transferleri geceye damga vurdu. Fenerbahçe’de Comolli’nin transfer ettiği isimlerse vasatı aşamadı.

Haberin Devamı

Zenit bu transfer döneminde Paredes’ten elde ettiği gelirle Rakitskiy, Azmoun ve Barrios’u aldı. Dün her 3 futbolcu da mükemmel oynadılar. Comolli’nin Fenerbahçe’ye getirdiği Slimani, Frey, Ayew, Benzia, Reyes gibilerin katkısıysa ortada. Comolli’nin yanlış tercihleri, Fenerbahçe’nin koca bir sezonunu mahvetti maalesef.Bu eşleşmenin sonucunu nüansların belirleyeceği aşikardı. Ancak neticeyi tayin eden nüans, kesinlikle taktiksel değil.

Öncelikle onun altını çizmek gerek. Semak genç ve deneyimsiz bir teknik adam. İstanbul’da takımına ne oynattıysa, bire bir aynısını oynattı St.Petersburg’da... İstanbul’da da 4-4-2 oynamışlardı, sağ çizgide Hernani, solda Mak vardı; Dzyuba’nın partneri Driussi idi. Rusya’da Dzyuba’ya Azmoun eşlik etti, Driussi sola kaydı sadece… Yine geriden Dzyuba’ya uzun vurdular, yine ondan sekenleri toplayarak baskın hücumlar denediler. Peki Zenit İstanbul’dakiyle hemen hemen aynıysa, ilk 40 dakikada nasıl iki farklı geriye düştük dün? Cevap basit: Fenerbahçe, İstanbul’dakiyle aynı değildi! Ersun Yanal sağ bekte Isla ve Dirar’ı kullanamadığı için formayı çaresizce Şener’e verdi. O da kısa süre içinde gerek pozisyonunu sık sık kaybetmesi, gerekse oyun bilgisinin eksikliğiyle sol açık Driussi’yi yıldızlaştırdı. İlk 40’ta yenen iki golün ikisi de soldan Driussi-Azmoun bağlantısından.

Haberin Devamı

Tolgay yıldızlaştı

40’tan sonra rüzgar tersine döndü: Önce 43’te Mehmet’in şapkadan tavşan çıkarması, sonra da Yanal’ın yaptığı Alper-Tolgay değişikliğiyle kabustan uyandık. Mehmet, ters ayağıyla hayatının golünü attı. İlk maçta Eljif göbekte mükemmel oynamıştı, dün de 45’le 75 arası Tolgay yıldızlaştı. Devrede 4-3-3’e dönüş, Eljif’in sol açığa geçişi, Tolgay’ın oyunun kontrolünü alması, hepsi iyi kararlardı gerçekten. Ama eşleşmenin özeti 80’inci dakikadaki değişiklikte gizli. Maalesef bu turdaki 180 dakikanın 100’ünde Fenerbahçe’nin gol umudu Slimani idi. Santrforunuz Slimani’yken de bir eleme turu geçmeniz hiç kolay değil gerçekten!

Oliver kötü başladı

Michael Oliver, İngiltere’nin güvenilir hakemlerinden. Sadece 33 yaşında olmasına rağmen Premier Lig’de ‘top 6’ arasında oynanan maçların büyük bölümünde görev yapıyor. Uluslararası alanda da her yıl deneyimi artıyor. Ancak dünkü maçın ilk çeyreğinde birkaç kritik pozisyonda emin olamayınca kontrolü yitirdi ve peş peşe hatalar yaptı. 3’te Azmoun’un kafasında Skrtel’in eline çarpan topta da, 13’te Eljif’in itilmesinde de aklı çalmadığı düdüklerde kaldı. 16’da Hernani’nin karşı karşıya pozisyonu da ofsayt değildi, Jailson bozuyordu. Ancak dakikalar geçtikçe toparladı, Zenit’in sistematik faullerine gösterdiği sarı kartlar doğruydu.

Haberin Devamı

Türk futbolunun Dzyuba sorunu

RUSYA Milli Takımı ile son 8 ayda üç kez karşılaştık. Dzyuba’ya çare bulamadık. O Dzyuba yaz döneminde bonservisine sahip olan kulüp Zenit’e döndü, bu kez de Fenerbahçe’ye rakip oldu. Bu 2 maçta da dev santrfora karşı maalesef çare üretemedik. Dzyuba, 8 aydır Türk futbolunun belası oldu adeta.

Maçın kartı

Dün maçın ilk yarım saatinde Zenit tam 11 faul yaptı, büyük bölümü de Fenerbahçe topu kazandığı anda kullanılan hücum faullerdi. Birçok hakem bu sistematik faul anlayışını gözden kaçırıyor, Michael Oliver kaçırmadı. Hernani’nin 30’da dördüncü faulü olduğunu fark etti ve hemen sarı kartı gösterdi.

Maçın hareketi

Süper Lig’de formasını Volkan’a kaptırdı ama Avrupa Ligi’nde ne kadar kaliteli bir eldiven olduğunu gösterdi Harun. İlk maçta penaltı dönüşü yaptığı akrobatik kurtarışla kahramanlaşmıştı. Dün de 45’te Hernani’nin frikiğinde yaptığı kurtarış muazzamdı. Formayı kaybetti ama özgüvenini kaybetmemiş.

Haberin Devamı

Maçın şanssızı

Evet, dün Fenerbahçe’nin yediği üçüncü gol, Moses’ın kaybettiği bir topun dönüşünde gerçekleşti. Ancak bu turda oynanan toplam 180 dakika içinde en fazla top isteyen, deneyen, arayan, sarı-lacivertlilerin neredeyse tüm hücumlarında başrol oynayan adam oydu. Moses gereğinden fazla yük kaldırdı bu turda.

Maçın değişikliği

Maçın hem en yanlış, hem de en doğru kararı Alper’le ilgili. Yanal onu bir kontra atak silahı olacağını düşünerek başlattı, ama fiziksel yetersizliğini göz önüne almadı belli ki. Ancak Alper’in 46’da yerini bıraktığı Tolgay Arslan, ikinci devrede Fenerbahçe’nin en iyisiydi. Orta sahada fark yarattı.

Maçın adamı: Sardar Azmoun

Yazarın Tüm Yazıları