BeÅŸiktaş’ın kulübesi yine fark yarattı

Yeni takviyeler sonrası Åženol Güneş’in daha geniÅŸ bir kadrosu var.Â

Haberin Devamı

Galatasaray, salı akşamı Slovenya’da kazanan 11’ini neredeyse bozmadan (tek değişiklikle) Kayseri’de başlattı. Özellikle ilk devrede çok etkisizlerdi. Şenol Güneş de perşembe akşamı Bakü’de galip gelen 11’ine neredeyse dokunmadan (tek rötuşla) Olimpiyat Stadı’nda başlattı. Beşiktaş da ilk 45’te yavaştı, temposuzdu. İlk devreyi iki cılız şut ve sıfır kornerle tamamladılar. İki takım da Avrupa’da çok fazla zorlanmamışlardı ama Süper Lig’de aynı 11’lerin tutku seviyelerini koruyamadığı da bir gerçek.

DENGEYi HAKKIYLA BOZDU

Okan Buruk Kayseri’de oyunu değiştirmek için İcardileri, Zahaları, Kerem Demirbayları sırayla kattı oyuna. Birkaç pozisyon ürettiler ama tabelayı değiştirmeye yetmemişti. Şenol Güneş’in de takviyeler sonrası artık daha iyi bir kulübesi var, o da önce Rebic’i soktu. Bir Aboubakar, bir Semih pozisyonunda katkısı vardı Hırvat oyuncunun. 76’ncı dakikada Semih’le santrforları ikiledi, Onur’u orta sahaya kaydırarak 4-4-2’ye döndü. Ve hem Rebic’in hem Semih’in hem de Onur’un hareketli oynadığı son bölümde Beşiktaş dengeyi hakkıyla bozmayı başardı. Semih’in her müsabakada aldığı dakika sayısı artıyor: 7, 9, 12 derken dün de 14 dakika aldı genç forvet. Bu dakikaları hak ettiğini söyleyebiliriz rahatlıkla.

Haberin Devamı

Dünün bir başka önemli detayı Karagümrük’te santrfor rolünde Salih Dursun’un başlamasıydı. Diagne, Kazım, Borini, Colley gibi oyuncuların hepsi ayrıldı, Alpaslan Erdem dün en uçta sağ bek orijinli Salih’le başladı. Kayseri ve Gaziantep de klasik santrforsuz oynamışlardı, onlar da Gökhan ve Markovic’i kullandılar 9 numara rolünde. Bu üçlü içinde Gökhan’ı ayrı bir yere yazmak lazım, çok yönlülüğüyle müthiş bir profesyonel.

 

Yazarın Tüm Yazıları