Kötü çok kötü

ADVOCAAT, Kayserispor’un hocası Hakan Kutlu kadar olamadı.

Haberin Devamı

Nasıl mı olamadı? Bir rakibi analiz edemeyişi, ikincisi çift santfor başlamayışı, üçüncüsü nasıl bir taktikle sahada olunacağına karar verememesiyle.Futbolda başlangıç, devam etme ve bitirme diye bir strateji vardır. Başlangıç olarak hiçbir planı olmayan Fenerbahçe izledik ilk 45 dakikada. Herhalde yakında maziye karışacak Fenerbahçe’nin Kadıköy’deki ilk yarım saatlik futbol anlayışı. Baktığımızda arka arkaya oynanan iki lig maçında kaybedilen 5 puan ve ortaya konan bilinçsiz futbol.Fenerbahçe, taktiksel olarak baktığımızda Lens ve Volkan Şen’le onlara destek veren Hasan Ali ve Van Der Wiel’in ilk yarı boyunca anlaşamamalarından dolayı doğru düzgün bir atak geliştiremediler.

 

TEK ADAM

 

Haberin Devamı

ORTA alanda oyunu yönlendirecek, şekillendirecek, pas trafiğini yönetecek bir oyuncunun olmayışı da Fenerbahçe adına çözemediğimiz bir taktiksel anlayış çıkardı. Birbirlerinden uzak oynamaları, dikine değil de yana pas yapmaları, hareketsiz oynamaları ve takımın boyunun uzun olması Fenerbahçe’nin çözmesi gereken başlıca sorunları.İkinci yarı sahada tek başına bir şeyler yapmak isteyen, oyun kurucu rolünü üstlenen, her atağı başlatan ve bitirme çabasında olan bir tek Volkan Şen vardı. Advocaat sahaya tüm silahlarını sürse de ne oynadığınızı bilmezseniz bunun da hiçbir anlamı olmaz.

 

DOĞRULAR

 

Bursaspor ilk iki haftadaki görüntünün dışındaydı. Yapılan oyuncu değişiklikleri ve Kadıköy’de Fenerbahçe’ye karşı nasıl oynayacaklarının bilinciyle, istediği üç puanı almasını da bildi. Hamza hocanın, takım içerisinde yaptığı değişikliklere aynı zamanda takım halinde oynanması yönündeki stratejisi de özellikle dün iyi işledi. Kadıköy’de oynarken de Fenerbahçe’ye 3-4 tane pozisyon verilmesi son derece normal. Ama bu pozisyonları hemen hemen bir futbolcudan yemeleri de Bursa adına bir avantaj.En kötü sezon başlangıç rekorunu kıran Fenerbahçe şayet gerekli önlemleri almazsa lig tarihinde kendi adına şampiyonluktan en erken koptuğu sezonu geçirebilir.

Yazarın Tüm Yazıları