İlklerin ve enlerin şampiyonluğu

GERÇEK olan şuydu: Bu Beşiktaş için sezonun en zon maçıydı.

Haberin Devamı

Öyle de başladı. Duran toptan gelen gole kadar bu zorluğu yaşayan futbolcular, 2. golden sonra da üzerlerinde olan bütün stresi ve zorluğu bir kenara bıraktıklarını, ilk yarının sonuna kadar olan oyunları da bizlere gösterdiler.

GÜNEŞ FELSEFESİ

Osmanlıspor’un nasıl bir ekip olduğu bilinci Beşiktaş’ı en çok zorlayan unsurdu. Osmanlı’nın 2-0’dan sonra yarattığı tehlikelerde gol bulamaması, Beşiktaşlı futbolcuları stresten uzak tuttu. Sosa ile, mükemmel bir vuruş yapan Quaresma’nın şutları gol olmasa da taraftarı gol olmuşçasına heyecanlandırdı.
Sezon boyunca Şenol Güneş oyun felsefesini uygulatmaya çalıştı. Birkaç maç hariç de bu düşüncenin futbolcular tarafından sahada uygulandığını gördük.

TEBRİKLER...

Zevk veren futbol ve zevk alan futbolcu felsefesinin, doğru planlama ve tercihlerle birleştiğinde Beşiktaş’ı şampiyon yaptığını gördük.
Avrupa’dan ve kupadan elenmeleri futbolun değil hataların şanssızlığın sonucuydu.

Bu şampiyonluk, ilklerin ve enlerin yaşandığı bir şampiyonluk. Fikret Orman ve yönetiminin, Şenol Güneş’in, Necip ve Serdar hariç tüm takımın Türkiye’deki ilk şampiyonluğu.

Bir diğer ilk ise şu... Türkiye’de açıldığından sadece 3 maç sonra şampiyonluk gören bir stat var. O da Vodafone Arena.. Futbolcuların enlerini yazmıyorum ama Gomez’in resmi maçlarda en fazla gol atan yabancı olduğunu eklemek lazım.

Ama bir gerçek var ki bu bir ekip, ruh ve inanmayı isteyerek gösterme işiydi. Başkan ve yönetiminden Şenol Güneş ve teknik heyetine kadar, futbolcusundan malzemecisine kadar, sağlık ekibinden kulüp çalışanına kadar ve tabii ki Beşiktaş taraftarını tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

MAÇIN KIRILMA ANI:


MARCELO’nun 24. dakikada attığı ikinci gol, Osmanlıspor’un bütün direncini kırmaya yetti. 


MAÇIN ADAMI:


Kimsenin beklemediği bir adam. Stoper Marcelo...

Attığı goller bir kenara savunmada da çok etkili oynadı, geçit vermedi.

 

Yazarın Tüm Yazıları