Bu kez zinciri kırdı, taraftarı coşturdu

AKHİSAR, Kayseri ve Osmanlıspor...

Haberin Devamı

Bu üç randevu Fenerbahçe’nin üstündeki takımlara yaklaşma maçlarıydı. Fakat bunların hiçbirinde başarılı olamadılar. Dün akşamki Sivas karşılaşması da, tıpkı bu maçlar gibi bir mücadeleydi.

Milli ara, Fenerbahçe için olumlu geçmiş. Osmanlıspor maçı sonrası yaşanan süreç tatlıya bağlanmış. Bir kenetlenme olduğu, dün Kadıköy’deki Sivasspor karşılaşmasında apaçık görüldü.

TOPAL-JOSEF ETKİSİ

Son dönemlerin en istekli, en coşkulu, hatta daha da önemlisi oyun olarak gelişmiş Fenerbahçe’sini izledik. Hareketli oyuna yardımlaşma da eklenince formunun zirvesindeki Sivasspor’a göz açtırılmadı.

İsmail’in ilk yarıdaki etkili kanat hücumları, Fenerbahçe adına aranılan bir noktaydı. Çünkü getirdiği her top, rakip kalede bir tehlike yarattı.

Ama asıl önemli olan Mehmet ve Josef’in ortadan Sivas’ı sürekli zorlamasıydı. Gol de zaten Josef’in bu zorlamasıyla, Dirar tarafından atıldı.

Haberin Devamı

Hem topa sahip olan hem de rakibi kalesinden uzak tutmayı başaran Fenerbahçe, soyunma odasına önde gitti. İkinci yarı başladığında ilk yarının sonlarında golü kaçıran Sivas, bu kez Bifouma ile beraberliği yakaladı. F.Bahçe’de şok etkisi yaratan bu gol, Sivas’ı oyuna ortak etti.

Lakin çabuk toparlanan F.Bahçe, gol bulma adına oyunu rakip alana yıkmayı başarabildi. Sivas gibi mücadeleci, agresif ve sert oynayan bir takıma bunu yapmak kolay değildir.

RiSKE ETMEDiLER

Özellikle Soldado değişikliği ile Aykut Hoca’nın öğrencileri, dün oyunu rakip yarı alana çok iyi yıktı. Skoru 2-1’e getiren golün ardından Bifouma’nın gördüğü kırmızı kart, F.Bahçe için kağıt üzerinde işleri kolaylaştırdı. Ama aslolan, bu durumu 3 puanla perçinlemekti. Bunu da işi riske bırakmadan Soldado’dan gelen gollerle başardılar.

Kocaman’ın 6 maçlık planlamasındaki ilk maç kazanıldı. Asıl kazanılan ise, bu yağmurda stada giden taraftara sunulan futbol coşkusuydu.

Yazarın Tüm Yazıları