Britanya derbisi hak edenin oldu

Bir tarafta tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılan Galler, diğer tarafta da futbolun beşiği İngiltere...

Haberin Devamı

Oyun sistemlerinin farklı olduğu iki takım, kalite ve yıldız oyuncu bakımından üstün bir İngiltere, diğer tarafta ise oyununu sert mücadele ve defansif anlayış ile rakibi durdurma üzerine kuran Galler...

Tek yıldızı Bale ile gol arayan bir takım...

İki takımın da en önemli ortak noktası mücadeleci, agresif ve sert olmalarıydı. Ama oyunun geneline baktığımızda, futbolun doğrularını yaptığınız zaman kaliteli ayaklarınız da devreye girerse bir şekilde kazanabiliyorsunuz.

BU KEZ SON DAKİKADA ONLAR GÜLDÜ
Dün İngiltere’nin maçın başından sonuna kadar, her ne kadar karşısında oyununu bozan bir Galler olsa da sürekli zorlayan görüntü içide olduğunu gördük.

Galler’in pozisyon diyemeyeceğimiz bir durumda gol bulması ve ondan sonra tamamen savunma yapma düşüncesi dünkü futbolun temposunu düşürdü.

İngiltere de atletik ve çabuk oyuncularının avantajını zaman zaman sahada kullandı. Ama herhalde en büyük sıkıntıları Ronney’nin duran toplar dışındaki etkisizliğiydi. 

Fakat İngiltere, Rusya maçında son dakikada kaybettiği 2 puanı Galler maçında yine son dakikada telafi etmesini bildi. 

Gruptan çıkma adına çok önemli bir galibiyet elde eden İngiltere turnuvalardaki şanssızlığını bu kez kıracak gibi. 

MAÇIN ADAMI: STURRIDGE
SturrIdge son dakikada attığı golle hayati bir 3 puan kazandırdı takımına. Hırsını çok beğendim.

MAÇIN KIRILMA ANI
Roy Hodgson ikinci yarının başında Vardy ve Sturridge’i oyuna alarak maçı kazanmıştı zaten.

Yazarın Tüm Yazıları