Başlangıçlar zordur önemli olan 3 puandır

HEYECAN rüzgârlarının estiği ve değişimin yavaş yavaş başladığı Fenerbahçe’de uzun zamandır görmeyi çok arzuladığımız bir taraftar kitlesi ve ortamla karşılaştık. Özlemişiz Kadıköy’de bu tarz buluşmaları.

Haberin Devamı

Böylesine bir akşamda coşkusu tavan yapan ve aç olan taraftarların beklentileri basitti: Takımlarının geleceğe yönelik ışık vermesi veya en azından bunun zamanla gerçekleşecebileceğini görmek. Ve maç beklenildiği gibi müthiş bir tezahüratla başladı.

Sahada da iştahlı ve önde oynamaya çalışan rakibine üstünlüğü kabul ettirmek isteyen, diğer taraftan da top kaybedildiği yerde baskı kuran bir futbol düşüncesiyle başladı F.Bahçe. Bu süreçte üç sorun yaşadılar:

1-Pas trafiğini yavaş yaptılar.

2- Baskı yapmaya çalışırken birlikte hareket etmede sıkıntı yaşadılar.

3- Bursaspor’un hızlı çıkışlarının önüne geçemediler.

F.Bahçe tempoyu artırmaya ve ritim yakalamaya çalışırken duran toptan gol yedi ve bu yine defansif zaafın bir ürünüydü. F.Bahçe, skora reaksiyon göstermekte geç kalmadı ve penaltıyla taraftarın anlık suskunluğunu bitirdi. Sonrasında 2. golu kornerin devamında kazanılan topta Josef buldu.

Haberin Devamı

Bursa, Fenerbahçe’yi karşılarken son derece doğru işler yaptı. Alan kapatmayı ve pozisyon almayı son derece güzel uyguladı. Bunların yanı sıra hücum olarak da hızlı ve etkili gitmeyi başardı konuk ekip. 

AYEW ATSA, F.BAHÇE RAHATLAYACAKTI

2. yarıda Ayew, pozisyonları değerlendiremeyince F.Bahçe, her an beraberlik golünü yeme tehlikesi yaşadı. Bursa, cesaretli oynadı. Yusuf, çok etkiliydi. F.Bahçe’deyse Barış harikaydı.Topla ilişkisi ve oyun görüşü çok iyiydi.Başlangıç maçları hep zordur. Dolayısıyla F.Bahçe’nin, ne olursa olsun, 3 puanla başlaması önemliydi.

RAKiBiN HIZINA ÇÖZÜM YOK

F.Bahçe’de maçın genelindeki en önemli sorun Bursa’nın topu kaptıktan sonraki çabuk ve hızlı oyununa bir türlü çözüm bulamamasıydı. Aslında çözüm basitti: Defans oyuncuları, arkadaşları ileride oynarken takımın boyununu kısaltıp öne çıkar ve aynı zamanda rakibin forvetlerine yakın durur.

VAR DAHA HIZLI OLMALI

VAR olayında bir hakem 2 dakika gibi bir süre bekler ve hâlâ karar verilemiyorsa bir sorun var demektir! Daha hızlı hareket edilmeli. Merkezle irtibatı kısa ve net olmalı. VAR’ın başındaki hakemler karar merci değil. Maçın hakemi kararı onlara bırakırsa, ileride yine yetki kargaşası yaşanır. Bir an önce Dünya Kupası’ndaki  VAR temposuna yaklaşılması lazım.

Haberin Devamı

MAÇIN ADAMI: BARIŞ

 

Yazarın Tüm Yazıları