Bursaspor layığını yeniden seçti

 Bursaspor Olağan Genel Kurul öncesi ‘Bir bilen’ kulağıma dört adaylı yarışın galibi Ali Ay olur diye fısıldayınca cehaletimden olsa gerek anında itiraz ederek gerekçelerimi sıraladım.‘Bir bilen’ bana ders verdi.

Haberin Devamı

• İki yılda tek doğru iş yapamayan,

• İki sezonda hedef ilk beş deyip, Bursaspor’u dipte çakılı tutan,

• Borcu azaltacağın deyip iki katına çıkartan,

• Yeşil Bursa’yı U 21 de onlarca genç yıldız varken papazlar transfer edip küme düşüren,• Takımda Harun ve Aziz Behiç’ten başka para edecek futbolcu bırakmayan,

• Kulüplerin Senatosu olan Divan Kuruluna ayar verip hakaret eden,

• Taraftarın üzerine yürümeye kalkan.

• Şirketinin ‘özel’ Muhasebecisine kulübün kasasını  ve gümrükçüne kulübü teslim eden

,• Çoğu asgari ücret civarında maaş alan personeline üç aylık biriken maaşlarını Ramazan Ayında bile ödemeyen,

Birisi Genel Kurulun güvenine mazhar olur mu dedim? ‘Bir bilen’ bu iş yaşa değil, başa bakar ‘Görürsün’ dedi. 

Sandıklar açılmaya başladığında ağır ağabeylerin ve divan kurulu üyelerinin olduğu ilk sandıkları dikkatle takip ettim. Ali Ay’ın ‘defolup gidiyorsunuz’ diye azarladığı üyelerin uzak ara Ali Ay’a oy verdiklerini gördüm. Vallahi bir dahaki Divan Kurulu Toplantısında üyelere ‘Tek üzerinde durun’ komutu verirse kimse şaşırmasın ve divan üyeleri antrenmanlı gelsin.İlk beş sandıkta açılan fark sonuna kadar devam etti ve Ali Ay seçimi Hüseyin Akdemir’in 100 oy, Lemi Keskin’in oy,350, Ahmet Bozdemir’in 550 kadar oy önünde kazanmış oldu. Yani muhalefet ikili ittifak bile yapsaydı seçilirdi.

Haberin Devamı

Elbette Genel Kurul’un seçimine saygı duyacağız. Bu demokrasinin gereğidir ancak yöntemi eleştirme hakkımız saklıdır. Ali Ay’ın seçime san anda girmesinin referansı olarak Vali, BŞB, BTSO Başkanı ve Ağabeylerini vermesi bir anlamda taraftara değil onlara güvenmesi çok anlamlıydı. Yeni hiçbir şey söylemedi, sadece elindeki eski hatalarını tekrarlamayacağının altını çizen kağıdı okudu.

Adaylar nasıldı?

Üç adaydan sürece en iyi hazırlanmış olan Başkan Adayı Lemi Keskin’di. Konuşmasında mali yapıyı düzeltmekle ilgili kaynak projesini sunmaktan öte verdiği sözlerle ve Bursaspor’u kendi malı zannedenlere teslim olmadıklarını, icazet almadıklarını ve almayacaklarının altını çizmesi heyecan yarattı. Ali Ay’a eleştiri sınırlarında çok ağır ithamlarda bulundu.

Haberin Devamı

Ahmet Bozdemir’in  gerçekten bir Bursaspor sevdalısı olduğunu yakından biliyorum ama düşük profil bir kampanya yürüttü ve beklediğini alamadı.
Hüseyin Akdemir ismi kamuoyunda pek bilinmiyordu ama listesi çok sağlamdı. Bence çok asılmadı ve belki de istemedi. 

Bağımsız Denetleme Kurulu ezdi geçti

Bu kongrenin en önemli tarafı Yalçın Cambaz Başkanlığındaki Bağımsız Denetleme Kurulunun Başkan adaylarından fazla oy alarak seçilmesiydi. Yani Denetleme Kurulu Başkan ve Yönetimin adamlarında oluşmayacağı için formaliteden değil daha sağlam, gerçekçi ve temiz denetleme kurulu raporları göreceğiz.

Şimdi birlik zamanı 

Büyük bir ekonomik kaos dönemi bizi bekliyor. Artık yeni seçilmiş bir Başkan ve Yönetim var. Çareyi onlar bulacak ve Bursaspor’u düzlüğe çıkaracak. 
İçime sinmese de bekleyeceğim, takip edeceğim, canlarını sıkacak şeyler yazmadan nereye gideceğimize bakacağız. 
Kendimi İğneli& YorumHer türlü olumsuz şeye rağmen seçilen Ali Ay’ı eleştiren dilim lâl olaydı demeseydim.Elim kırılaydı mürekkebim biteydi de yazmasaydım.Bakmasaydım. Görmeseydim.

Haberin Devamı

Sen Bursaspor’un Genel Kurul Üyelerinden daha mı iyi bileceksin bre Gafil Osman Gürçay!

 

 

      

Yazarın Tüm Yazıları