Maçlar neden zamanında başlamıyor?

ADAY hakem kurslarında “İnsanlar hakemin başlama düdüğüyle saatlerini ayarlarlar.

Haberin Devamı

Bu nedenle maçları mutlaka saatinde başlatmalısınız” diye anlatılır, öğretilir.

 

Hafta sonu maçların başlama saati ve devre arası sürelerde ciddi zaman kaymaları oldu.UEFA’da başlama saatlerinde saniyelerin bile hesap edildiğini FIFA hakemleri çok iyi bilir.

 

 

Sadece bu iş için maç şefinin olduğunu hatırlatmak isterim.

 

 

Futbolun marka değeri ve futbol ekonomisi bunu gerektiriyor.Eskişehirspor maçında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, oyun alanından ihraç edilince “Hayatımda ilk kez oyundan atıldım. 4. hakem beni neden oyundan attı? Üstelik orta hakeme söylemeden” diyor.

 

Haberin Devamı

9 YIL SONRA 4. HAKEM OLDU!

 

Olmaz değerli hocam, olmaz! Müsabakalarda bu tür kararları 4. hakemler değil, hakemler verir. 4. hakemler kendi başına sizi oyundan ihraç edemez. Hele ki Fırat Aydınus’un hakem olduğu maçta yardımcılar kılını bile kıpırdatamaz. Bence 4. hakem Erdem Bayık’a haksızlık ediyorsunuz.

 

 

Hakem raporunda yazılanlar ise, niye ihraç edildiğinizi net anlatıyor bilesiniz. Maç sabahları yapılan eşgüdüm toplantısı bile Hikmet Karaman, Fırat Aydınus ve 4. hakemin saha kenarında yaptığı rica minnet ihraç pazarlığı, istişare toplantısından daha kısa sürüyor. Bu nasıl işbirliği, bu nasıl maç yönetimi?Medipol Başakşehir maçında da Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, oyundan ihraç edildi.

 

 

Hamza Hoca “4. hakeme sarı kartlık bir şey olmadığını anlatmaya çalıştım. O bana bir şey demedi, yüzüme bile bakmadı.

 

Haberin Devamı

Ben de derdimi anlatmak için sahaya daldım. Benim sahaya girmemem lazımdı” diyor. Hamza Hoca hatasını anlamış.

 

Kutlarım...Şimdi sıkı durun! Şaka gibi ama gerçek!

 

 

Maçın 4. hakemi Erkan Akbulut, en son 28 Ekim 2007 tarihinde 4. hakemlik yapmış! Aradan geçen 9 yılda hiç 4. hakemlik yapmamış. Bu ilk maçı. Ben değil, TFF kayıtları böyle diyor.

 

 

Ah be Hamza Hocam... böylesine tuhaf maç trafiğine sahip bir 4. hakemin seni anlaması mümkün mü? Bu atama, hem de bu zamanda hangi aklın işidir?

 

AMAN DiKKAT MÜFTÜOĞLU 

 

Oyuncusu Popov ihraç edilince Rıza Çalımbay, haklı olarak hakemleri eleştirdi.

 

Öğrendiğimiz kadarıyla MHK maçın hakemi Abdülkadir Bitigen’e Kayseri bölgesinden İlyas Emektar ve Mustafa Savranlar’ı yardımcı hakem vererek ekip oluşturuyormuş! Bu iki yardımcı geçen sezon Süper Lig’de hiç maç yönetmeden küme düştü.

 

Haberin Devamı

MHK, Ocak 2016’da onları tekrar ne hikmetse klasmana aldı ve bu maça verdi! Başarı için anlaşan ekibi oluşturmak doğru.

 

 

Ancak bula bula bu sezon hakem hatalarından en çok canı yanmış Kasımpaşa’yı mı buldunuz be birader? Hem de Kasımpaşa-Gençlerbirliği maçı! Puan tablosuna hiç mi bakmıyorsunuz?

 

G.Antep-F.Bahçe maçında yaşananlardan sonra Antalya-F.Bahçe maçına Cem Satman’ı yardımcı hakem, Sivas Belediye-Ç.Rizespor kupa maçındaki performansından sonra da Özgüç Türkalp’i 5. hakem olarak atamak...

 

Allah aşkına sizin hiç mi kurumsal hafızanız yok?

 

Hakem ataması yapmak bilgi, birikim, deneyim, beceri, adalet, dürüstlük ve ustalık ister. Hakemler üzerinde seminerlerden daha etkilidir.

 

Haberin Devamı

Onlar atamalara bakarlar MHK’ları çözerler. Aman dikkat Kuddusi Müftüoğlu kardeşim...

Yazarın Tüm Yazıları