Fizik, Sivas’ın kimyasını bozdu

SON beş maçında kendisinden çok daha üstün bir performans gösteren Sivasspor karşısında Fenerbahçe’nin çok zorlanacağını düşünüyordum.

Haberin Devamı

Sanıyorum Aykut Kocaman da benim gibi düşünüyor olmalıydı ki haftalar sonra Josef’in yanında Mehmet Topal’ı izledik.

Bu ikiliyle Fenerbahçe bir yandan el freni çekilmiş gibi oynuyor, diğer yandan da orta sahada defansif aksiyonlar açısından daha başarılı oluyor.

Ozan’ın haftalar sonra ilk 11’de sahaya çıkamamış olmasının nedeni ikincisiydi.

Kocaman, Sivasspor’dan korkmuştu.

***

Maçın ilk yarısında topla oynamanın yüzde 60’a 40 Fenerbahçe’nin lehinde olması, ilk yarının skorunu da açıklıyor.

Maçın başından itibaren rakibe kendi sahasında bastılar, kendi sahalarında topu kaptıklarında hızla hücuma çıktılar, şut denediler, ara pası denediler, top çaldılar ve sonunda bu ısrarlarının ödülünü Dirar’ın antrenman golüyle aldılar. Bunun muazzam bir taktik çalışma sonunda gerçekleşmiş bir gol olduğunu söyleyemeyiz. Yorulmadan ısrar etmenin sonucuydu.

Haberin Devamı

Sivasspor’un fizik gücünün çok üstüne çıktıklarını gördük, bunu da Aykut Kocaman’ın hanesine yazılacak bir olumlu puan olarak not etmiş olayım.

***

Maçın hakemi ilginç bir tipti. 53 ve 63. dakikalarda iki kritik karar verdi. Birincisinde Şener “aldatmadan” sarı kart gördü, ikincisinde Bifouma, iki sarı kartlık olup, oyun dışı kaldı.

İki pozisyon birbirinin karbon kopyasıydı. Eğer ilkinde Şener’in “aldatma” kararı doğru ise Bifouma haksız yere oyundan atıldı. Bifouma’nın yaptığı faul ise, Şener’e yapılan da penaltı olmalıydı.

Hakemlerimizin en önemli sorunu bu: Tutarlılık! Sahanın herhangi bir yerindeki harekete ne çalıyorsan, ceza sahası içinde de onu çal! Yoksa hakem değil, düdük sahibi bir değnekçi olursun!

***

Sonuç olarak Fenerbahçe kazanması gereken bir maçı, rakibini fiziksel olarak ezerek aldı. Geleneksel rakiplerinin puan kaybettikleri bir haftada çok önemli bir “tamam mı, devam mı” maçıydı. Devam ediyorlar ama kişisel görüşüm şu ki bu takım şampiyon olamaz. İkinci olup, Şampiyonlar Ligi fırsatını yakalamaya çalışmak büyük başarı olur.

MAÇIN ADAMI: JANSSEN

Soldado, “şapkadan tavşan çıkardı” ama Janssen’i seçtim. Bir oyuncunun maç içinde ne yapması gerekiyorsa hepsini yaptı. Gol atamadı belki ama üç golün üçünde de vardı.

Yazarın Tüm Yazıları