Pep Guardiola’nın arkasından bakakaldığı futbolcu

Devler Ligi’nde haftaya damga vuran 8 olay.

Haberin Devamı

1- Manchester City, RB Leipzig karşısında 2-0 yenik duruma düştüğü maçı 3-2 kazanarak önemli bir geri dönüşe imza attı. Alman ekibinin 2 golünü atan Lois Openda’nın sakatlanıp çıkması karşılaşmanın dönüm noktasıydı. Sonrasında City attığı gollerle kazandı ancak teknik direktör Pep Guardiola’nın ikinci gol öncesi yanından uçarcasına geçen Openda’nın arkasından bakakalışı haftanın en güzel anlarından biriydi. Elbette 23 yaşındaki Openda’nın resitali de futbol severlere büyük keyif yaşattı. Şampiyonlar Ligi’nde 4 gol atan oyuncu bunların 3’ünü City ağlarına gönderdi.

GERi DÖNÜŞLERiN HASTASIYIZ

2- Devler Ligi deyince ilk akla gelenlerden biridir ‘geri dönüşlerin hastasıyız’ klişesi. Hafta içi bu ateşi ilk yakan takım Manchester City oldu. İngiliz ekibi, Leipzig’i 2-0’dan gelerek 3-2 yendi. Galatasaray, 3-1 yenik duruma düştüğü Manchester United karşısında sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrılırken, PSV deplasmanda 2-0’dan gelerek Sevilla’yı 3-2 mağlup etti. Benfica deplasmanında 3-0 geriye düşen İnter de ikinci yarıda attığı gollerle maçı berabere bitirdi.

Haberin Devamı

ESKi TAKIMI iNTER’E 3 GOL BiRDEN ATTI

3- Sporting Lizbon’dan 2016 yılında 45 milyon Euro’ya İnter’e satılan Joao Mario, İtalyan ekibinde oynadığı 69 maçta sadece 4 gol, 13 asist üretebilmişti. Bu kadar yüksek bir bonservis bedeli ödediği oyuncudan istediğini alamayan İnter, Joao Mario’yu West Ham, Lokomotiv Moskova ve Sporting’e kiraladı. 2021’de de Benfica’ya bedavaya verdi. Önceki gün ise 30 yaşındaki oyuncu, İnter karşısında kariyerinin en iyi maçını oynadı. 3-3 biten maçta Benfica’nın 3 golü de ondan geldi.

UEFA, VAR VE AVAR’I GÖREVDEN ALDI, ALPER ULUSOY’U ATADI

4- Paris’te 1-1 biten PSG-Newcastle maçının son anlarında verilen penaltı, VAR hakemi Tomasz Kwiatkowski ve AVAR İvan Bebek’e pahalıya patladı. 90+5’te Dembele’nin ortasında top Livramento’nun koluna çarptı. Hakem Szymon Marciniak oyunu devam ettirdi ancak VAR’daki Kwiatkowski’nin uyarısıyla pozisyonu izledi ve penaltı kararı verdi. Kurala göre ceza sahasında kaleye yönelmeyen bir top futbolcunun vücudundan sekip koluna çarparsa elle oynama olarak değerlendirilmiyor. Top Livramento’nun önce göğsüne sonra koluna çarpması nedeniyle karar hatalı olarak değerlendirildi ve UEFA Real Sociedad-Salzburg maçı için de görevlendirdiği Kwiatkowski ile Bebek’i listeden çıkardı. Bebek’in yerine Alper Ulusoy atandı.

Haberin Devamı

‘ÖLÜM GRUBU’NDA DORTMUND FARK

5- F Grubu kuraları çekildiğinde kimse Dortmund’un bu kadar fark yaratacağını tahmin ediyordu. Özellikle de ilk maçta PSG karşısında oynadığı kötü futbolla 2-0 mağlup olmasın ardından, kendi evinde Milan’la golsüz berabere kalması şanslarını son derece azaltmıştı. Ancak her iki Newcastle maçını kazanan Alman ekibi, son olarak Milan’ı da yenerek ‘ölüm grubu’ndan çıkmayı garantiledi. Dortmund’un PSG ile oynayacağı son maç gruptaki diğer takımların kaderini belirleyecek.

ESKi GALATASARAYLI PENA BARÇA’NIN YILDIZI OLDU

6- Barcelona’nın Porto’yu 2-1 yendiği maçta öne çıkan isim bir dönem kiralık olarak Galatasaray forması giyen kaleci Inaki Pena oldu. Ter Stegen’in sakatlığı sonrası kaleye geçen genç kaleci, Porto maçında yediği gole rağmen 4 kurtarış yaparak Barcelona’nın galip gelmesinde pay sahibi oldu. Teknik direktör Xavi de maç sonrası Pena’ya övgüler yağdırırken, “Olağanüstüydü. Oyuna katkısıyla da inanılmazdı” dedi.

Haberin Devamı

REKOR KIRMAK HAALAND’IN iŞi

7- Premier Lig’de 50 gole en hızlı ulaşan (48 maç) futbolcu unvanının sahibi Manchester Cityli Haaland, Şampiyonlar Ligi’nde de rekor kırdı. City’nin 3-2 kazandığı Leipzig maçında takımının ilk golünü atan Norveçli, turnuva tarihinde 40 gole en hızlı ulaşan futbolcu oldu. Haaland kariyeri boyunca çıktığı 256 maçta 206 gol attı.

JAPON TOMiYASU ASiSTLERiYLE PARLADI

8- Arsenal, Lens karşısında 6-0’lık tarihi bir galibiyet elde ederken Japon oyuncu Takehiro Tomiyasu 2 asistle ön plana çıktı. Özellikle Gabriel Martinelli’nin golü öncesi kendi yarı sahasından mükemmel bir pas atan Japon oyuncu ilk yarının son dakikasında bu kez Odegaard’a yaptığı asistle maçın iyilerinden biri oldu.

Yazarın Tüm Yazıları