Meksika açmazı

BİR Zamanlar Meksika’da filmini izlemeyeniniz yoktur...

Haberin Devamı

El Mariachi (Antonio Banderas) kötülere karşı savaş vermek için gitar çantasını alır, müzikle birlikte silahlar çekilir ve Johnny Depp muhteşem oyunculuğuyla filmi bambaşka noktalara taşırdı. İşte Hollanda karşısındaki Meksika, son dakikada gelen gollere kadar bu unutulmaz filmi aklıma getirdi. Giovanni dos Santos, o muhteşem sol ayağını Meksika’nın en ihtiyacı olduğu anda kullanarak Hollanda’yı baskı altına alıyor, Ochoa ise kritik kurtarışlarıyla Meksika’yı bambaşka noktalara taşıyordu.
Son bölümde Meksikalılar, tekila bardaklarını hazırlamış “tek shotla” çeyrek finale gideceklerine inanıyordu ancak Hollanda, unutulmayacak bir geri dönüş yaptı. Sneijder, turnuvadaki en kritik golü atarken, “Maç daha bitmedi” diyen isim oldu. Karşılaşmanın durmak bilmeyen adamı Robben ise yarattığı ‘tartışmalı’ penaltıyla Hollanda’yı çeyrek finale taşıdı.

Haberin Devamı

CEZAYI ÖDEDİLER

GOLE kadar sahada kimseyi tatmin etmeyen, sıkıcı bir futbol vardı. Meksikalı futbolcuların özgüven eksikliği de fazlasıyla göze çarpıyordu. Golden sonra Meksika Teknik Direktörü Herrera’nın takımını savunmaya çekmesi Hollanda’nın işine yaradı. Bu kadar atak gücü yüksek bir takıma karşı kalan dakikaları geriye yaslanarak oynayan Meksika cezayı elenerek ödedi.

SNEIJDER FARKI

MAÇ aynı zamanda yolu G.Saray’dan geçenlerin düellosuydu... Önce dos Santos Meksikalıları umutlandırıyor, ardından Sneijder, Hollanda’ya yeniden hayat veriyordu. Sneijder 2010’da olduğu gibi takımının en ihtiyaç duyduğu anda liderlik vasfını öne çıkardı. Sneijder’in golü, küçük yaşlardan itibaren kendini geliştirdiği kafes futbolundan esintiler sunuyordu. Hollandalı, zorlu koşullarda hızlı düşünmesini o yıllara borçluydu. Ve borcunu ülkesini bir kez daha çeyrek finale taşıyarak ödedi.
Popüler kültürün bilinen tabirlerinden biridir; “Meksika açmazı”... Bu tabirin en can alıcı noktası gerilim yaşayan iki tarafın birbirine ateş edeceğine inandığından silahlarını hiç bırakmamasıdır. Ancak bu deyimin kahramanı olan Meksikalılar, silahını bırakmakla kalmayıp Hollanda’nın da kendisine ateş etmesine izin verdi.

Yazarın Tüm Yazıları