Liverpool sokağın ruhunu arıyor 

Hücumunu geliştirmek için ‘Melwood Arena’ isimli bir kafes futbol sahası inşa etti.

Haberin Devamı

Liverpool, sokağın ruhunu yaratmak ve hücum oyunlarını geliştirmek için eğitim merkezinde “Melwood Arena” ismini verdikleri bir kafes futbol sahası inşa etti. Bu projenin yaratıcı ise Jürgen Klopp’un yardımcısı Pep Lijnders. Porto’da çatıştığı dönemlerde Portekiz sokak futbolundaki kafeslerden son derece etkilenen Lijnders yeni projeyi nasıl hayata geçirdiklerini ve detaylarını şu sözlerle açıklıyor; “Klopp’a geçen yıl bütçenin ne olduğunu sordum ve bir sokak sahası inşa etmeyi çok istediğimi söyledim. O da bu isteğime harika bir tepki verdi. 100 egzersiz geliştirebiliriz, ancak en iyisi sokağı yaratırsak olur. İnşa etmesi biraz zaman aldı, çok paraya mal oldu ama iyi bir bütçemiz vardı”

TAM ANLAMIYLA KÜÇÜK ANFiELD

Tamamen kendi tasarımları olan kafesteki özellikler Anfield ile birebir aynı. 20x40 metre olan kafesin çimleri Anfield’da kullanılanla aynı ve kendi fıskiyeleri ile sulanıyor. Top sürekli oyunda ve dışarı çıkmıyor. 5’e 5 maçlar oynanıyor ve kazanan devam ediyor.

Haberin Devamı

KAZANAN TARAFIN AYAKTA KALDIĞI YERLER

Ve Lijnders şöyle devam ediyor; “Oyuncunun sahada sahip olduğu her şeyle birlikte olması gerektiğine inanıyorum. Sadece bacaklar sadece akciğerler değil. Beyin ve kalple de. Bu yüzden eski günlere geri dönmeyi seviyorum özellikle kazananın ayakta kaldığı sokaklara.” Lijnders’in ayrıca Liverpool’da ‘kimlik oyunu’ adını verdiği bir projesi daha var. Hem Melwood Arena hem de kimlik oyunu ona göre aynı amaca hizmet ediyor; “rekabeti teşvik etmek ve oyuncuların onurlarını korumalarını sağlamak...”

DiŞLERiNiN ARASINDA BIÇAKLA ÇALIŞIYORLAR! 

Lijnders bu projeyi de bakın nasıl özetliyor; “Futbolun onurla ilgili olduğuna inanıyorum. Orada olabileceğinin en iyisi olmak istiyorsun. Salah’a daha nasıl ilham verebilirim? Ama Salah’ı kimlik oyununa koyuyorum ve 6 oyuncu seç diyorum. Alexander-Arnold ve Van Dijk’a da 6 oyuncu seç diyorum. Ve 7’ye 7 kimlik oyununu oynuyorum. Neler oluyor biliyor musunuz? Dişlerinin arasında bıçakla antrenman yapıyorlar! Bu yüzden oyuncuların onuruna ulaşmaya çalışıyorum. Bilmiyorlar ama yapmaya çalıştığım şey bu çünkü gelişmenin tek yolu. Bu ihtiyacın olan bir şey, bu açlık, bu tutku. Bir şeyi teşvik etmelisin.”

Haberin Devamı

RODRYGO’NUN RÖPORTAJINI MUTLAKA OKUYUN

“İnsanlar futbolu ayaklarımızla değil aklımızla oynadığımızı anladıklarında pek çok şey değişecek.” Bu cümle Real Madrid’in yıldızı Rodrygo’nun Globo Esporte’ye verdiği röportajdan. Bu cümleyi kurmasının altında ise son dönemlerde bir psikologla çalışıyor olması yatıyor. Ve genç oyuncu yaşadığı deneyimleri ve elde ettiği sonuçları bakın nasıl değerlendiriyor:

AKIL SAĞLIĞI BENiM iÇiN BiR TABUYDU 

“Akıl sağlığı benim için bir tabuydu. İnsanlar bir psikologla iletişim kurmaktan bahsettiğinde, ‘Ben deli değilim, neden psikoloğa gideyim’ diye düşündüm. Ta ki ilk seansımı yapana ve nasıl olduğunu görene kadar. Bunun sadece bana yardım ettiğini, hiç zarar vermediğini ve herkese tavsiye ettiğim bir şey olduğunu anladım. Yapmaya başladığınızda, farkı göreceksiniz.” Oyunun gelişimi oyuncuları da etkilemeye devam ediyor. Rodrygo’nun oyundaki ve hayattaki gelişimini daha iyi anlamak için verdiği röportajın tamamını mutlaka okuyun...

Haberin Devamı

CRiSTiANOMANiA REKOR KIRDI

Cristiano Ronaldo’nun Sporting’den ayrılışının üzerinden 20 yıl geçti. Ancak etkileri hala devam ediyor. Özellikle de ekonomik anlamda.

Sporting, Lizbon’dan yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Alcochete spor merkezine Cristiano Ronaldo Akademisi ismini verdikten sonra web sitesinde, “Şimdi sizi 20 yıl ve 5 Altın Top sonra geleceğe dönmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Ağustos ayında ise Ronaldo’nun onuruna bu sezonun üçüncü formasını tasarlayan kulüp iki hafta içinde satışlarda 10 bini geride bıraktı. Üyelere %10 indirimli olarak satılan 90 Euro değerindeki formaları almak isteyen taraftarlar tam anlamıyla Cristianomania yaratmış durumda.

Haberin Devamı

Hem Nike’ın sitesinde hem de Sporting’in fiziksel ve sanal mağazasında taleplere yetişilmiyor. Bu sayede sezonun başında kasasına önemli bir miktar koyan Sporting, 20 yıl önce veda ettiği Cristiano Ronaldo markasının uluslararası projeksiyonundan yararlanmaya devam ediyor.

BiR DEViR ONLARLA SONA ERDi

Tarihin en unutulmaz üçlüleriydi... Her şey 30 Aralık 2022’de Real Madrid’de Ronaldo’nun Al Nassr’a imza atmasıyla başladı. Bir gün sonra Luis Suarez rotasını Brezilya’ya çevirdi. Ocak 2023 ise Gareth Bale için kramponlarını asma zamanıydı. 6 Haziranda Benzema, 7 Haziranda ise Messi için artık Avrupa’ya veda zamanıydı. Puzzle için tamamlanması için geriye kalan tek isim Neymar’dı. O da 15 Ağustos günü eski kıtayı ardında bırakıp petrol karası kıtanın yolunu tuttu. Johan Cruyff “2 horoz aynı tavuk kümesinde olmaz” demişti ancak onlar yıllarca oynadıkları futbolla birlikte her şeyi başarabileceklerini gösterdiler...

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları