Emanet futbolcularla gelen başarı 

Kiralama dezavantajını fırsata çeviren kulüp: Frosinone.

Haberin Devamı

Bugün sizlere İtalya Serie A’da farklı bir hikayeden bahsedeceğim. 4 yıllık aranın ardından 2023’te yeniden Serie A’ya yükselen Frosinone’nin biraz tuhaf biraz da çılgın hikayesi... Teknik direktör Eusebio Di Francesco yönetimindeki kulüp şu anda ligde 14. sırada ve İtalya Kupası’nda da Napoli’yi 4-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Ama onların durumunu farklı kılan kadro yapılanması. İtalyan ekibinin 25 kişilik kadrosundaki 10 oyuncu kiralık. Hatta önümüzdeki günlerde Juventus’un izin vermesi halinde bu sayı 11’e çıkacak.

ANGELOZZi: FUTBOL ARTIK DEĞiŞTi

45 bin nüfuslu küçük Frosinone şehrinin takımının bu denli başarılı olmasını sağlayan 1 numaralı isim ise sportif direktör Guido Angelozzi. Aidiyet duygusu eksikliği, sürekli yenilenen takımlar, kendi futbolcularını yetiştirmek yerine farklı oyunculara şans vermek!.. Angelozzi geleneksel kiralama yönteminin dezavantajlarında şimdilik önemli bir fırsat çıkarmış görünüyor. Şunları şöyle söylüyor Angelozzi: “Futbol artık değişti. Harika kaynaklarınız yoksa, fikirlere ve bir grup iyi gözcüye ihtiyacınız var. Juventus ve Bayern Münih gibi önemli kulüplerin genç yeteneklerini bize emanet etmek istemelerinden gurur duyuyoruz. Gelen oyuncuların gösterdiği performans, uyguladığımız modelin sürdürülebilirliğini gösteriyor. Amaç, bu projeyi sürdürmek. Bu sayede bölgedeki çocuklara güven vererek onlara profesyonel olmak için doğru koşulları sunmuş olacağız.”

Haberin Devamı

FROSiNONE KADROSUNDAKi KiRALIK FUTBOLCULAR

RALIK FUTBOLCULAR
Caleb Okoli (Atalanta)
Kaio Jorge (Juventus)
Reinier (Real Madrid)
Kverdanze (Kolkheti Poti)
Matías Soule (Juventus)
Pol Lirola (Marsilya)
Arijon İbrahimovic (Bayern)
Barrenechea (Juventus)
Walid Cheddira (Napoli)
Stefano Turati (Sassuolo)

KALELERi BÜYÜTÜN!

İtalyan futbolunun efsanesi kalecisi Gianluigi Buffon eldivenlerini çıkardıktan sonra milli takım için çalışmaya devam ediyor. Bir yandan da geçmiş ile günümüz arasında köprü kurarak, oyunu değiştirecek fikirler üretiyor. Bunlardan biri de kalelerin boyutlarını genişletmek. Geçtiğimiz günlerde Tuttosport’a verdiği röportajda konuyla ilgili konuşan Buffon bakın neler söyledi: “Kaleleri genişletmekten bahsediyorum ve bence bunun hakkında düşünmeye başlayabiliriz. Boyutlar 1875’ten beri aynı. Belki o zamanlar çok büyüktü ama bugün bazı kalecilere bakınca insanı oldukça düşündürüyor. Kaleci boyunun etkisini uzaktan şutlarda görmek mümkün. 30 yıl önce her 50 şuttan 10’u golle sonuçlanırken bugün sadece 3 gol atılıyor. 2 metre boyundaki kaleciye uzaktan gol atmak çok zor. Bunu tartışmamız gerektiğine inanıyorum.” Bakalım Buffon’un oyunu değiştirecek önerisi bir karşılık bulacak mı?

Yazarın Tüm Yazıları