17 yaşındaki Bardghji, United'ın kabusu oldu

Kopenhag önceki akşam son dakikada Manchester United’ı yıkarak grubu tam anlamıyla karıştırdı.

Haberin Devamı

Golü atan isim gelecek hafta 18 yaşına girecek olan Roony Bardghji’ydi. Futbol takip edenlerin çok bilmediği ancak FM (Football Manager) oynayanların yakından tanıdığı ve en çok takımlarına kattığı bu isim galibiyet golü sonrası, “Hiçbir şey nasıl hissettiğimi anlatamaz. Bir bulutun üzerindeyim” dedi.

Babası Suriyeli annesi İsveçli olan genç yetenek bu sezon takımı adına 10. golünü atarken Kopenhag projesinin yeni yıldız adaylarından biri olduğunu bir kez daha gösterdi. Kopenhag’ın tüm yaş kategorilerinde oynadıktan sonra 16 yaşındayken A takıma yükselen oyuncu 2 Danimarka şampiyonluğu, 1 Danimarka Kupası ve 1 Danimarka Gençler Şampiyonluğu yaşadı. Bardghji, güçlü fiziği, gol vuruşlarındaki başarısı ve liderlik özellikleriyle şimdiden İsveçli golcü Zlatan İbrahimoviç’e benzetiliyor. Roony Bardghji, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United’a gol atan en genç oyuncu olarak da kayıtlara geçti (17 yıl, 358 gün)

Haberin Devamı

SOCIEDAD BAMBAŞKA BİR HİKAYE YAZIYOR

Real Sociedad bu sezon bambaşka bir hikaye yazıyor. Hem La Liga da hem Şampiyonlar Ligi’nde sezona oldukça iyi başlayan İspanyol ekibi grupta İnter ile liderlik mücadelesi veriyor. Elbette hikaye bununla sınırlı değil. Onların bu sezon öne çıkmasını sağlayan şey altyapılarından yetiştirdikleri oyuncularla yakaladıkları başarı oldu. Benfica karşısında sahada yer alan 11 oyuncunun 7’si altyapıdan çıktı. Yedek kulübesinde yer alan 12 oyuncunun 9’u da yine İspanyol ekibinin alt yapısından çıkardığı oyuncular. Şampiyonlar Ligi’nde ne kadar ileri giderler bilinmez ya da La Liga’da. Ama şimdiden doğru projenin ve altyapının neler getirebileceğini fazlasıyla gösterdiler.

REAL MADRID TARAFTARI YİNE ARDA'YI GÖREMEDİ

Real Madrid taraftarları iki maçtır kadroda olan ancak süre alamayan Arda Güler’i sahada görememekten mutsuz. Braga maçında süre alması beklenen oyuncu bir kez daha Ancelotti tarafından sahaya sürülmedi. İspanyol basını da bu konuya değinirken şu ifadelere yer verdi; “Taraftar, Arda’yı görmeye geldi. Türk futbolcuyu görememenin hayal kırıklığı yaşandı. Ya Arda Güler’e bir şey oldu ya da Ancelotti’nin böyle bir karar almasının hiçbir anlamı yok. Arda’nın oynatılması için çok rahat bir maçtı.”

Haberin Devamı

Karşılaşma sonrası bu konu hakkındaki soruya ise Ancelotti şu cevabı verdi; “Onunla yakından ilgileniyoruz. İki önemli sakatlıktan çıktı ve yaklaşık 1 haftadır takımla birlikte tüm antrenmanlara katılıyor. Arda yüzde 100’e geldiğinde sahada süre alacaktır.” Ancelotti’nin maç sonu Arda ile konuşup ona sarıldığı anlar da dikkat çekti.

BENFICA GEÇEN SEZONU MUMLA ARIYOR

Portekiz ekibi Benfica bu sezon tam anlamıyla bir hayal kırıklığı yaşıyor. Geçen yıl lig şampiyonluğunu kazanan ekip Şampiyonlar Ligi grubundan da rahat bir şekilde çıkmıştı. Bu sezon ise oynadığı 4 maçın tamamını kaybeden ekip sadece 1 gol atarken kalesinde 7 gol gördü.

HER 30 DAKİKADA 1 GOL İZLEDİK

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde 4. hafta maçları geride kalırken toplam 193 gol atıldı. Maç başına 3.02 gol atılırken taraftarlar her 30 dakikada 1 gol izledi. En golcü takımlar 12’şer golle Manchester City ve Atletico Madrid olurken onları 11 golle Galatasaray’ın grubunda yer alan Bayern Münih izledi. En skorer oyuncular sıralamasında ise 5’er golle Manchester United’dan Hojlund ve Atletico Madrid’den Morata yer alıyor.

KOPENHAG - UNITED MAÇINDA FİLİSTİN BAYRAĞI

BU hafta protestoların sıkça görüldüğü Şampiyonlar Ligi maçlarında Filistin’e destek bir kez daha gündeme geldi. Kopenhag, sahasında Manchester United’ı 4-3’lük skorla mağlup ederken maçın başında bir taraftar, Filistin’e destek veren bir bayrakla sahaya indi. Taraftarın açtığı bayrakta “Gazze’de çocukların öldürülmesini durdurun! Birlik olalım” yazısı dikkat çekti. Celtic taraftarları da uzunca bir süredir tribünlerde Filistin bayrakları açarak savaşın son bulması yönünde çağrılar yapıyor.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları