U21 Türkiye Kupası

SARIYER’i yeniden Beşiktaş karşısında izlemek güzeldi. Beyaz Martı, 80’lerden 90’ların ortasına kadar belli bir standardı olan nadir ekiplerdendi.

Haberin Devamı

Sonra bir düştü, düşüş o düşüş. Çünkü, kuruma değil yöneticilerin konjonktürel gücüne dayanıyordu.
Kupa maçları Slaven Bilic için kadro derinliği yaratmak adına büyük fırsat sunuyor. Hırvat hoca da dün önce son dönem kesik yiyen oyuncuları, sonra gençleri sahaya sürdü. İlerleyen maçlarda muhtemelen gençlere ilk 11’de daha çok şans verecek. Zaten Türkiye Kupası bir nevi ‘U21 Türkiye Kupası’na dönmüş durumda.

ŞU MAÇTA BİLE BİR GENÇ SAĞBEK OYNAMAZ MI?

İlk 45’e bakınca Kara Kartal, boğazda Beyaz Martı ile iyi bir idman maçı yaptı! Maalesef ev sahibi Tolga’yı sadece bir kez yokladı. Buna karşın Beşiktaş, iki klas golle skoru çok erken buldu. Cenk Tosun’un şansı da yaver gitseydi soyunma odasına 5-6 farkla gidilebilirdi. Siyah beyazlı ayaklar, Sarıyer karşısında pozisyon üretirken gösterdikleri serinkanlılığı lig maçlarına da taşısa muhtemelen Beşiktaş da nisanda şampiyonluğunu ilan eder.
Töre’nin olmadığı kadroda ‘topu kimseye vermem’ rolünü Kerim oynadı. Kendisini niye bu kadar yoruyor, anlamış değilim. Sevgili Kerim, ‘top zamanında paylaşılırsan’ futbol güzeldir!
Bilic, maçı sol önde alternatif yaratma fırsatı olarak da kullandı. İlk devre İsmail, ikinci devreyse Motta oynadı. İsmail, sınavı bir asistle Motta ise golle verdi. 3-0 olunca haliyle beklenti gençlere şans verilmesiydi. Bilic’in 56’da Serdar’ı oyundan alıp solbek Ümit Karaal’ı sahaya sürdü. Ne var ki Bilic, Ümit’i solbeke, solbek İsmail’i de sağbeke çekti. Hırvat hoca 10 dakika sonra da Tugay Kaya-İsmail değişikliğine gitti. Tugay stopere, ön libero Necip de sağbek’e geçti. Ondan boşalan yere de Franco... Tüm bu domino etkisi, takımda Serdar’dan başka bir sağbek olmadığı içindi. Hırvat hoca, U21’den solbek, stoper ve forvet bulmuş fakat bir sağbek bulamamış! Durum buysa altyapı hocası şapkayı önüne koysun!

Yazarın Tüm Yazıları