Haksız ithamlara en güzel cevap

Demirören Grubu’nun İddaa ihalesini kazanmasıyla birlikte kamuoyunda büyük bir bilgi kirliliği, algı yönetimi, asılsız ve haksız ithamlar oluştu.

Haberin Devamı

Evet, Demirören Grubu İddaa ihalesini kazandı ancak henüz işletmeye başlamadı. Demirören Grubu, ‘yeni sahip’ olarak İddaa’yı ancak önümüzdeki ağustos ayından itibaren işletip yönetmeye başlayacak. Yani İddaa halihazırda eski şirketin uhdesinde. Dolayısıyla Yıldırım Demirören’in TFF Başkanı olması, ağustos ayına kadar bir çıkar çatışması sağlayacak bir engel değildi. Buna rağmen Demirören, en ufak bir tartışmaya dahi mahal vermemek için, hukuki bir zorunluluk olmamasına rağmen, dün TFF Başkanlığı’ndan ayrıldığını açıkladı.

GÜNEŞ 2 MİLLİ MAÇTA DA OLMALI

Fatih Terim’in milli takımdan ayrıldığı günden beri beklenen gelişme dün resmileşti. Evet, Şenol Güneş yeniden A Milli Takım’ın patronu oldu. Öncelikle tebrik ediyorum ve başarılı olmasını canı gönülden diliyorum. Türkiye’ye dünya üçüncülüğü kazandıran Güneş’ten tekrar tarihi başarılar bekliyoruz.

Haberin Devamı

Bunun için de bugünden tezi yok Güneş, sadece A Milli Takım ile ilgilenmeli. Yani Beşiktaş ile helalleşip ayrılmalı. Bu yapılamıyorsa şayet, her türlü Arnavutluk ve Moldova maçlarında millilerin başında yer almalı. Zira kötü sonuçlarda bedeli ona ödetilir.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun da zaten böyle bir görevlendirme yapma yetkisi var. Federasyon isterse söz konusu iki maç için Ersun Yanal veya Aykut Kocaman’ı da görevlendirebilir. Ama elbet en doğrusu Şenol Güneş olacaktır.

Son bir buçuk yılı biraz sancılı geçse de Şenol Güneş, Beşiktaş’a çok büyük başarılar yaşattı. Son üç maçı hariç, statsız geçen bir sezonda takımı mutlu sona ulaştırdı. 2015-16 sezonundaki şampiyonluk bir kırılmadır. En son 2009’da şampiyonluk görmüş siyah beyazlılarda meydana gelen vasatlaşmaya son vermişti. Ve arkasından bir kez daha...

TEŞEKKÜRLER

Şampiyonlar Ligi’nde gruptan yenilgisiz çıkarması da bir başka büyük başarıydı. Metin-Ali-Feyyaz’lı o muhteşem Beşiktaş için “Edirne’den öteye geçemiyor” denirdi. Güneş ise Beşiktaş’ı Şampiyonlar Ligi gibi futbolun en üst seviyesinde çok ötelere ve bahar aylarına taşıdı. Birçok oyuncuya değer kattı.

Günlük tartışmalar bittiğinde Güneş, Beşiktaş tarihindeki esaslı yerine oturacaktır. Ve Trabzonspor kadar bir Beşiktaş efsanesi olarak anılacaktır. Bir medya mensubu olarak ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Hakkında olumsuz çok eleştiri de yaptım. Basın toplantılarında karşılıklı atıştığımız da oldu. Fakat hiçbir zaman mevzuyu kişiselleştirmedi, nezaketi elden bırakmadı. Mesleğimize hep saygı duydu. Memlekette artık bu tavırlar lüks sayılıyor, o yüzden bu kıymetli bir durum.

Haberin Devamı

FİKRET ORMAN YENİ HOCASINI NEDEN AÇIKLAMALI?

Şenol Güneş’in Beşiktaş’tan ayrılığı kesinleşti. Siyah beyazlıların şampiyonluk iddiası mucizeler kaldı. Peki geriye kalan haftalar nasıl geçecek? Kendinizi futbolcuların yerine koyun. Size yeni bir motivasyon gerekmez mi? Elbette...

Bugün siyah beyazlı futbolcuları motive edecek tek şey kaldı, o da yeni sezondaki hocasının kim olacağını bilmek. Bu takımda kalacak olan futbolcu, yeni hocayı bilirse gözüne girmek için kalan haftalarda sermek yerine çalışmayı seçecek. “Yeni hoca açıklansın ama göreve şimdi başlamasın” diyenler olursa, onlara da hak verebilirim. Çünkü kalan haftalarda olumsuz sonuçlar alınması halinde yıpranacak ve gelecek sezon öncesi heyecanı da ortadan kaldıracaktır.

Peki yeni hocanın temel özelliği ne olmalı? Şu: Devre arasında rakibe ait tüm verilerini alıp, çok çabuk yorumlayıp ikinci devreye yeni taktiklerini oluşturabilecek bir hoca.

Haberin Devamı

OĞUZHAN YA KAPTAN OL YA DA BIRAK

Fenerbahçe derbisinde 85’te Kagawa çıktığında bile Oğuzhan Özyakup oynatılmadı. Kadroya alındığı son 4 maçta hiç süre almadı. Toplamdaysa 9 maçta...26 yaşında bir veteran oyuncuya dönüştü. Beşiktaş kaptanı bu hale nasıl gelir? Öncelikle Oğuzhan, kaptanlığı taşıyamadı. Pazubendi ilk taktığında yapması gereken Baba Hakkı’ya, haydi geçtim onu, Rıza Çalımbay’a bir baksaydı. Yetenekleri sınırlı olduğu halde Çalımbay nasıl efsane olmuş? Hani ‘duruş, duruş, duruş’ denir ya, işte kaptan dediğin futbolcunun bir duruşu vardır; sahadaki rakipte bile saygı uyandıran bir duruş.

Oğuzhan, önce bu şuura ermeliydi. Bu işi yapamayacağı ortaya çıktığında da pazubendi çıkartıp yapabilecek olana vermeliydi. Beşiktaş kaptanı kulübede oturmaz! Bir diğer yanı da Şenol Güneş ile ilgili...

Haberin Devamı

Oğuzhan’ın Güneş ile bağları koptu. Güneş de salan, rekabeti bırakan oyuncuyu sevmez. Duygusal hayatındaki çalkantılar da etkiledi. Oğuzhan, forma giyemediği için hırslanacağına, gamsızlaştı. Peki Oğuzhan bitti mi? Bitmemeli! Yabancı sınırı yeniden gelirse onun gibi iyi kumaşı iyi olanlara ihtiyaç daha da büyüyecek. Hasılı Oğuzhan, yeni bir sayfa açmalıdır...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları