‘Fernandes maskesi’ndeki sır

BEŞİKTAŞ’ın yeni sezonda kesin olan tek şeyi Cenk Tosun transferi.

Haberin Devamı

Bunun dışında ne Önder Özen’in sezonu tamamlayacağı, ne kaliteli transferler yaplabileceği, ne de stadın yetişmesi kesin değil. Fernandes konusunda Başkan Orman ile Önder Özen’in dolaylı diyaloglarına bakalım:
Orman (Lig TV): Keşke Bilic ve Özen’i dinlemeseydim de Fernandes’i satsaydım.
Özen (BJK TV): Başkan’ın, “Önder Özen’i dinlemeyip keşke Fernandes’i satsaydım” dediğini daha önce duymadım.
Orman (BJK Genel Kurulu): Ben buradan cevap vermem. Bunu aramızda yüz yüze konuşuruz.
Sondan soralım: O halde başkan Fernandes konusunu neden bir TV’de milyonların önünde açtı? Beşiktaş kongresinde konuşulmasında beis görülen konu TV’de konuşulur mu? Dany özrünü de hesaba katarsak, Orman’ın eski kararlılıkta, - en azından kamuoyu önünde- Özen’e koltuk çıkmadığını seziyorum, sanki vazo kırılmış!
Beşiktaş’ın eldeki kadrosu eşik maçları kazanamadı. Buna karşın yeni sezonun 10-11 milyon Euro’luk bütçesiyle ne yapılabilir? Töre’yi tutmak isteniz paranın yarısı onun bonservisine gidiyor. Hedefse biri yıldız olmak üzere 3 yabancı ve 2 yerli. Fakat bu cüzdanla Diego için bile rekabet edilemedi.
Stadın ağustosa yetişmeyeceği zaten biliniyordu ama başkan ‘motivasyon’ uğruna 40 kez ağustos deyince ister istemez bir beklenti oluştu. Beş aylık inşaat hızı değişmezse gelecek sezonun ilk devresi de gurbette geçer. Camianın daha karamsarları ise gelecek sezonun tamamının yine Dolmabahçe dışında olacağını düşünüyor.
Olumlu gelişmeler de yok değil. Orman, göreve geldiğinden beri taraftarla arasına mesafe koydu. Bana göre bunun iki nedei var: 1-Endüstriyel. 2-Siyasal. Orman, yeni statta para harcayan müşteri tonu ağır basan bir taraftar istiyor ki iki yıldır bunun idmanlarını yapıyordu. Son olarak da e-bilette en endüstriyel şıkkı (Passolig) işaretledi.

Haberin Devamı

TARAFTARLA BARIŞMA

Stadı yaparken iktidarın desteğine ihtiyacı olan Orman, Gezi’nin de tesiriyle, ‘politize taraftar’ıyla ‘seviyeli’ bir ilişkiyi yeğledi. Fakat geride bıraktığımız sezon herkes gördü ki Çarşı yoksa Beşiktaş epey bir eksiktir. Geçen yıl bir buluşmada sorduğum soru üzerine taraftarla sorunları gidermek için buluşmayı düşünmediğini söyleyen Orman, son kongrede yeniden yan yana gelmek için “Nerede ne zaman isterseniz buluşmaya hazırım” dedi.
Beşiktaş’ın en büyük gücü onu ezeli rakiplerinden farklı kılan taraftarının yarattığı futbol kültürüdür. Beşiktaş yönetimleri bunu sıfırlamak yerine desteklerse aynı zamanda buradan o çok istedikleri endüstriyel kazançları da bir ‘yan ürün’ olarak zaten alırlar. Ancak mevcut yönetim, ‘yeni taraftar yaratma’ hevesiyle açıkçası yanlış top çevirip zaman yitirdi. Bunu da en iyi “Ben tribün kapasında sabahlamış adamım” diyen Orman anlamıştır...

Haberin Devamı

SİYAH: ‘Halkın takımı’ kavramı marka değerini düşürüyor diyen CHP’li kongre üyesi.

BEYAZ: Hentbol takımının bu yıl da kulübün medar-ı iftiharı olması.

Yazarın Tüm Yazıları