Bu Beşiktaş mutsuz Hocam!

Beraberlik bence adil bir sonuç. Quaresma yürüdü, Güneş görmedi. Ezeli rakiplerin fena kaybettiği haftada bu 1 puan bile kâr gibi görünüyor ama şunu söylemek boynumuzun borcu; bu Beşiktaş mutsuz hocam...

Haberin Devamı

BİZ bu ilk 45 dakikayı, daha önce izlemiştik: Erzurum’da...

Beşiktaş, Şenol Güneş’in basketbol molası alır gibi, 4 oyuncuyu yanına çağırıp ,“Hareketli olun, topu hızlı dolaştırın ve basın” demesine rağmen, takımına sözünü dinletemedi.

Erzurum’a göre eksik olan tek şey ev sahibinin golü bulamaması. Ama bunun için en az üç fırsat buldu, ki en mühiminde Karius, gole izin vermedi. Bu pozisyonda Alman, “Ben playboy değil, kaleciyim” dedi.

İlk devre top siyah beyazlı savunmanın tapulu malı oldu çünkü ileriye aktaramadığı için yan yan oynayıp durdu. Pepe, sıkılıp uzun vurduğunda da onu alabilecek bir Babel yoktu. ‘Kızıl saçlı Babel’in kafası hâlâ karışık (gol atmış olsa da).


İLK DiKiNE ATAKTA GOL
Güneş, esasen Erzurum’daki gibi, devre bitmeden Caner’i almalıydı çünkü Beşiktaş, onun uzun menzilli ortalarına muhtaç haldeydi. Gönül’ün sakatlığı bu hamleyi 2. devrenin başında mümkün kıldı.

Tolgay-Oğuzhan-Babel ve gol... İkinci devrenin hemen başlarında Beşiktaş maç boyu yaptığı ilk dikine paslı atakta golü buldu.

Caner’in mücadele azmi, Oğuzhan’ın hem önde baskı yapması ve kilit pasları artırmasıyla Beşiktaş, oyun kontrolünü eline aldı. Hatta “Maçı kazandım” ruh haline de kapatıldı.

Ancak Necip, orta alana beklenen savunma katkısını sağlamadığı gibi kaotik bir hava da yarattı. Konsantrasyon kaybının yaşandığı bir anda da Yusuf Erdoğan yoktan bir pozisyon yarattı, Pepe kalitesini unuttu ama Sakho unutmadı...

2. devredeki 5-10 dakikalık futbol hariç Beşiktaş’ın galibiyeti hak eden bir futbol oynamadı. Beraberlik bence adil bir sonuç. Quaresma yürüdü, Güneş görmedi. Ezeli rakiplerin fena kaybettiği haftada bu 1 puan bile kâr gibi görünüyor ama şunu söylemek boynumuzun borcu; bu Beşiktaş mutsuz hocam...


İŞ SAHADA YAKIŞIKLI OLMAK
KARIUS’un yakışıklılığına rakip yok. Hürriyet Pazar da teyit etti!

Beşiktaş dergisinde ‘Antik çağların Prometheus’u gibi tanımlar var. ‘Yakışıklı’ demek kafi. Tüm takım Prometheus’lardan oluşmuyor. Esas olan sahada yakışıklı olmak!


SAMET AYBABA KLASİĞİ
BURSA’da ilk 11’de altyapıdan yetişen 4 isim vardı: Okan Koçuk (23), Ertuğrul Ersoy (21), Burak Kapacak (18) ve Furkan Soyalp (23)...

Bitmedi... Yedikler arasında da 3 altyapı oyuncusu bulunuyordu: Muhammed Şengezer (21), Muhammed Emin Sarıkaya (16) ve Ramazan Keskin (19)... Bir Samet Aybaba klasiği.


ANAYASADA NE DEĞİŞECEK
BEŞİKTAŞ, 15 Eylül’de tüzüğük (anayasası) değişikliği için kongre yapacak. Ama neyin değiştirileceği resmen açıklanmadı. “Mal satışı için yetki istenecek” gibi dedikodular dönüyor. Dedikodular nedeniyle seçime giden Orman, bunu önlemeli.


ESKİŞEHİR AĞIT YAKMASIN
KAPANMANIN eşiğinden dönen 3. Lig’deki Kocaeli, cumartesi 25 bin kişiyle yeni stadında maça çıktı. Eskişehir de ağıt yakacağına, kendisini batıran yöneticileri tasfiye ederek, Kocaeli gibi sil baştan yapmalı. Gerekirse bir lig daha düşsün.


DEĞİŞİM UZUN SÜRER
DEĞİŞİM için gelen Cocu, bu meseleyi cumartesi tek bir 90 dakikada halletmek istedi. Harun, Reyes ve Frey’i ayağının tozuyla oynattı, takımı aşırı savunmasız bıraktı. Yenilgi için “Utanç duymalıyız” dedi. Kabahat onun zira ‘değişim uzun sürer’.


MEKÂN VAR AMA GOMIS YOK
GEÇEN sezondan beri G.Saray’ı ‘mekân oynatıyor’. Yani evdeki atmosfer. Bu sezon da öyle başladı ama Alanya’nın taktığı maske Trabzon’da erken düştü. Telekom yine coşkulu, ama en azından ara transfere kadar bir Gomis yok, ‘suni fark’ da zor!


MAÇIN ADAMI: Yusuf Erdoğan

Yazarın Tüm Yazıları