Bu hale getirenler...

LiGiN en pahalı kadrosu. Değeri 157 milyon Euro. Beşiktaş'tan 40, Galatasaray'dan 50 milyon Euro daha yüksek takım değeri var.

Haberin Devamı


Lig tarihinin en kötü başlangıcını yapan ve 3 maçta 8 puan kaybedip maç kazanamayan Fenerbahçe'nin genlerine ihanetini nasıl sorgulayacağız? Kötü yönetim, geç yapılan teknik direktör değişikliği, futbolcular arası iletişim ve sevgi kopukluğu.

 

ATLETiKLER AMA...

 

Takım olamadılar, heyecanları yok. Ünlü Fransız futbolcu Eric Cantona "Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" derken kazanma ruhu ve profesyonelliğin tarifini yapıyordu. Rakip ilk defa Avrupa Ligi'ne katılan, başarıya aç futbolcuların takımı. Atletik, çabuk, koşan, ani ve hızlı atak geliştiren, hanım evladı gibi değil, Cantona ruhuyla oynayan bir ekip. Ama gerçek şu ki sıradan bir ekip.

 

Haberin Devamı

Haydi Van Persie, Nani, Alves, Diego gibi veteranları alıyorsun reklam olsun diye, anladık. Ama yolcu ettiğin Emenike, Sow, Stoch gibi isimlere dönüş vizesi vererek F.Bahçe'yi istenen hedefe nasıl götüreceksin?

 

BiR ALEX LAZIM

 

Barcelona'nın efsanesi Xavi "Gündelik hayatta bile sağa sola bakıp boşluk arıyoruz" derken Salih'i kast etmedi tabii. Salih boşluk arayamadı, bulamadı. Fenerbahçe'nin oyuncusu olması bu mental ve fiziksel görüntü içinde mümkün değil. F.Bahçe, Diego, Alper, Salih gibi 10 numaralarla değil, Alex gibi kreatif bir yıldızla yoluna devam etmeli.

 

F.Bahçe oyunu domine edemedi. Telaş, psikolojik bir dağılmışlık... 90 artı 6'da Kjaer'in muhteşem vuruşuyla gelen beraberlik golü F.Bahçe'nin dünkü futbol yarasına merhem olmaz.

 

Yazıyı Hollandalı yıldız, G.Saray'ın eski hocası Rijkaard'ın sözleriyle bitirelim: "Türk futbolunda her şeyden biraz var. Ama hiçbir şeyden tam yok."

 

Fenerbahçe'yi, kendi değerinin 11 katı düşük ekip karşısında bu hale düşürenler kendilerini çok iyi biliyorlar.

Yazarın Tüm Yazıları