Sonuç takımı

GALATASARAY’ın içeride her hafta sıkıntı, her hafta bir olay yaşadığı ve ligin bir an önce bitmesini istediği bir dönemde karşısına çıktı Osmanlıspor.

Haberin Devamı

Ligin ilk yarısındaki maçtan akılda kalan, buz üzerinde oynanması ve Vrsajevic’ti. Hamza hoca, ilk maçtaki Vrsajevic etkisini biraz daha öne taşıyarak direkt sonuç almak istedi. Sadece bu da değil tabi. Koray-Vrsajevic ikilisini önlü arkalı oynatarak Bruma tehlikesini de kesmek istedi. Maçın ilk yarısı itibarı ile oyun ve organizasyon açısından iyi diyebileceğimiz Osmanlıspor vardı. Rakip alandaki pas kalitesi ve organizasyonu iyi seviyedeydi Osmanlı için ama o kadar.

ORTA SAHA AVANTAJI

Galatasaray bu sene, hücumcuları kaliteli, organizasyonu etkili olan takımlara karşı çok zorlandı ve puan kaybetti. Osmanlıspor, bu anlamda iyi isimlere sahip bir takım ve normalde çok daha üretken olabilirlerdi. Ama bu orta saha ile mümkün değildi. Osmanlıspor’un orta sahası ve hücumcuları yetenekli, pas alışverişleri iyi ve öne doğru etkili ama rakibe, topa yumuşak oyuncular. Dolayısı ile etkinlikleri top ayaklarındaysa var ama sonuç odaklı değil.

Haberin Devamı

Zaten Musa oyuna girdikten sonra orta sahanın çehresi değişti. Adam kovalama, rakipten top çalma ve kora kor mücadelede varlıkları zayıf olunca Galatasaray’ın işi daha kolay oldu. Pas yapan ve etkin gözüken Osmanlıspor, ama işi bitiren ve icraat yapan Galatasaray oldu. Osmanlı oyunuyla göze, Galatasaray sonucuyla gönüle hoş gözüktü.

MESAJ ÜSTÜNE  MESAJ

Sneijder’in golü kadar, golden sonra De Jong’a koşarak verdiği mesaj da önemliydi. Tudor’un istemediği vatandaşına sahip çıkarak direkt oynadı. Sinan Gümüş’ün gol atması, sadece kendi için değil Galatasaray için de çok önemli ve sanırım yönetim bu mesajı almıştır.  Umarım bu yetenekli çocuk hakkında çıkan ‘gidecek’ haberleri doğru değildir ve kalıp çok daha iyi işler yapmasını sağlarlar. Elinde böylesine farklı yetenekli bir oyuncu varken transfer yapmak ve adam aramak saçmalık olur.

Yazarın Tüm Yazıları