Rakibi kendi defansıydı

GEÇEN hafta kazanılan maçla nefes alan, ama işi daha bitmeyen Galatasaray’ın, sıralamadaki yerinde gözü olan Bursaspor karşısında işi zordu.

Haberin Devamı

Bursa’nın iyi takım olması; müthiş taraftar desteğini arkasına alması veya yeni stadı değildi işi zorlaştıran. Kalesinde Avrupa’nın en iyi kalecilerinden birini bulundurmasına rağmen, daha şimdiden tersine tarih yazacak kadar kötü bir performans ortaya koyan Galatasaray defansıydı, maçı zorlaştıran!Nitekim, gol de dahil, verilen pozisyonlarda yapılan hatalar neden sıralamada burada olduğu gerçeğine ışık tutan anlardı. 3 kupa alan bir takımın daha 1 yılı dolmadan, tarihinin en kötü verilerine imza atması üzücü. Hoş, kupalar kazanılırken de defans ciddi alarm veriyordu, fakat Muslera gibi bir yıkılmaz bir kale vardı. Bu sene Muslera, biraz sallanınca takım da dağıldı.


YENİLENME İÇİN KONGRE


Bursa maçının başlangıcı ve devamı da çok değişik olmadı. Galatasaray, golü güzel bir duran top organizasyonuyla buldu. Batalla’nın oyun aklını, pozisyonları oluşturmasını ve kalitesini görünce sarı kırmızılı takımdaki eksikler daha net belli oluyor. Maçın son bölümü, ipini koparanın gittiği hale döndü. İki takım da net pozisyonlar buldu. Galatasaray, için bu kayıp sadece puan değil, aynı zamanda sıralamada da kayıp anlamına geliyor. Galatasaray’ın haftalar öncesinde belli olan durumu, aslında saha içini konuşmayı bitirdi. Konuşma sırası aslında delegelerde. Bir yenilenme ihtiyacı var ve bu durum artık kaçınılmaz bir son. Ertelemenin takıma, camiaya ve Galatasaray’ın prestijine ciddi zararı olduğu ortada. Takımın düştüğü durum ve kötü performansı, yenilenmeyi ya da yeniden başlmayı gerektiriyor. Kaldı ki, önümüzde alınan bir ceza var ve detaylı düşünülmüş bir plana her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Karar zamanı. Ya düştüğü yerden zıplar veya düşe kalka devam eder...

Haberin Devamı


MAÇIN ADAMI


Kolay kaçırsa da özellikle ikinci yarıdaki etkinliği ile Yasin, Bursa takımını organize etmesi ve kalitesi ile Batalla maçta öne çıkan adamlardı.


MAÇA ZEVK VERDİ


Hamza Hamzaoğlu


Takımı öne geçmesine rağmen bitiremedi. Kazanmak için yaptığı hamleler maça zevk ve heyecan getirdi. Kaybedecek pozisyonları da verdi, ama oyunu tatmin ediciydi.

Haberin Devamı


ŞANS YANINDA DEĞİLDİ


J. Olde Riekerink


Tarihi(!) bir defansa sahip Hollandalı, bunun zorluklarını yaşıyor. Şans da yanında değil. Goller kolay kaçıyor, giren sakatlanıyor. Böyle olunca da galibiyet gelmiyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları