Az oyun çok kazanç

BAŞAKŞEHİR karşısında alınan ağır mağlubiyeti telafi etmek ve Beşiktaş’ın puan kaybını fırsata çevirmek için uygun maçtı Alanyaspor karşılaşması. Uygundu çünkü, rakibin her şeyi sayılacak 3’lüsünden Vagner Love ve Fernandes yoktu.

Haberin Devamı

Ligin kolay gol atan hücumcuları olmayınca Galatasaray defansı rahat maç çıkardı ve bu sayede Fernando’nun yokluğu da çok hissedilmedi. Fakat, yine ligin kolay gol yiyen savunmasına karşı Galatasaray hücumcuları zorlandı. Bu etkisizlikte Belhanda başrolü alırken, yardımcılıklarını Ndiaye ve Rodrigues yaptı.

Tudor rakibi iyi analiz etse, aynı atılan golde olduğu gibi , Alanya takımının özellikle ceza sahası çizgisi üstünde ofsayt taktiği yaptığını, savunmanın yapılan koşulara cevap vermediğini ve bu sebeple çok gol yediğini görürdü.

Asıl şaşırtıcı olan Belhanda’nın durumu. Yetenekli, çabuk ve mücadeleden kaçmayan bir 10 numaranın, üstelik Gomis gibi topu saklama ve servis yapma becerisi olan bir forvet ile oynarken etkisiz olması kabul edilir değil.

Haberin Devamı

Maicon, yine iyi maçlarından birini çıkardı ve savunmanın en belkemiği olduğunu bir kez daha gösterdi. Serdar, fizik olarak iyi durumda olduğunda ligin en iyi savunmacılarından oluyor. Mariano, geçen haftadan sonra bildiğimiz temposuna ve etkisine döndü.

Son haftalar şunu gösterdi ki, Fernando alternatifsiz, Gomis tek olduğu için çaresiz, takım sol beksiz. Yani, devre arasına mümkün olan en az kayıpla lider girip, eksikleri tamamlayıp zirve yarışına daha güçlü devam etmek lazım.

ZORLANDI...

- Belhanda olmayınca,

- Gomis sonradan açılınca,

- Rodrigues uçamayınca,

- Yasin attıktan sonra durunca,

- Ndiaye arkada kalınca,

- Selçuk tempo altı kalınca,

- Haydar müthiş oynayınca...

MAÇIN ADAMI: YASİN

UZUN süredir oynamıyordu. Ne Tudor’un ne de Alanyaspor’un hocası Susic’in hesaplarında vardı. Tolga sakatlanınca son anda oynadı; attı, attırdı hesapları alt üst etti Yasin.

Yazarın Tüm Yazıları