City sezonu sildi süpürdü

Premier Lig ve FA Cup’ın ardından Şampiyonlar Ligi’ni de kazandı.

Haberin Devamı

Taktiksel ve fiziksel yoğunluğu yüksek bir final izledik. Sezon boyunca kendi liginde ve Şampiyonlar Ligi’nde tüm rakiplerini domine eden ve adeta topla boğan Manchester City karşısında Simone İnzaghi orta alanda çok iyi baskı yaptı ve güçlü rakibini tehlike bölgesine sokmadı. Topla daha fazla oynayan City, final işlerini yapacak Haaland ve Grealish’i çok az topla buluşturabildi. De Bruyne’nin pas bağlantılarını iyi kesen İnter’de orta alanın merkezindeki Barella ve Brozovic olağanüstü bir eforla oynadılar.

EDERSON MÜTHiŞ OYNADI 

Di Marco da maç boyunca sol kanadı çok etkili kullandı. Maç 0-0 devam ederken Lautaro Martinez’in kaçırdığı gol belki de kırılma noktasıydı. Rodri’nin şık ayak içiyle öne geçen City, karşısında İnter tüm gücüyle beraberlik için yüklendi ancak Di Marco bir pozisyonda direği hemen ardından da Lukaku’yu geçemedi. Altıpasın içinden Lukaku’nun kaçırdığı net fırsat ve son saniyelerde Ederson’un müthiş kurtarışı ile kupa Manchester’ın mavi yarısına gitti.

Haberin Devamı

iNTER’i ÇOK BEĞENDiM

Inter’in taktiksel disiplini ve fizik kalitesini çok beğendim. Hiçbir takım Manchester City’yi bu kadar bozamamıştı. Ancak forvet hattındaki oyuncular yakaldıkları fırsatları değerlendirmeliydi. City gibi takım karşısında bundan daha fazla pozisyon bulamazsınız. Guardiola’nın takımı yıllardır bu kupanın hayalini kuruyordu. Lig ve FA Cup şampiyonluklarından sonra Devler Ligi’ni de kazanan City adeta sezonu süpürdü. Özellikle Bayern ve Real Madrid gibi 2 devi adeta eze eze eleyen maviler finalde çok parlak bir oyun ortaya koymasa da sezon performansıyla kupayı hak etti.

Yazarın Tüm Yazıları