Böyle gitmez

Beşiktaş'ta radikal değişiklikler şart! Kadro dışı kararları gözden geçirilmeli.

Haberin Devamı

Beşiktaş ilk yarıda çok olumsuz bir görüntü ortaya koydu dün. Basit top kayıpları, orta alanda bağlantı eksikliği, kopuk ve dağınık bir futbol izledik siyah beyazlılardan. Alan daraltma ve etkili bir pres de yoktu. Semih Kılıçsoy ve Jackson Muleka kanat oyuncusu olmadıkları için kenarlardan hiç tehlike gelmedi. Omar Colley’in takipçiliği ve sezgisiyle atılan golün ardından da özellikle hücumda hiç parıltı göremedik.

GEREKSİZ, HEDEFSİZ, ANLAMSIZ

Alanyaspor hücumlarında ikinci topları almakta zorlanan Beşiktaş, Daniel Amartey’in bireysel hatasıyla da kalesinde golü gördü. Gereksiz, hedefsiz ve anlamsız uzun toplarla çıkma düşüncesi de Beşiktaş’ın oyununu olumsuz etkiledi. Santrfor pozisyonunda Vincent Aboubakar veya Wout Weghorst gibi bir oyuncunuz yoksa Cenk Tosun’a atılan uzun toplarla hücuma çıkmaya çalışmak da son derece yanlış bir tercih idi.

Haberin Devamı

LIMA VE ERTUĞRUL ENGELLEDİ

Rıza Çalımbay ilk yarıdaki üretkenlikten uzak futboldan memnun kalmış olacak ki ikinci devreye değişiklik yapmadan başladı. Ante Rebic ve Milot Rashica oyuna girdikten sonra hücumda artan yaratıcılık ve hareketlilik pozisyonları getirse de Alanyaspor’da stoper Lima ve kaleci Ertuğrul Taşkıran’ın iyi performansları siyah beyazlılara golü getirmedi.

NEDEN MULEKA VE SEMİH?

Rıza Hoca, Milot Rashica ve Ante Rebic varken neden kanatlarda Jackson Muleka ve Semih Kılıçsoy ile başladı? Anlamak mümkün değil. Cenk Tosun’un da kötü oyunu da Beşiktaş’ın gol yollarında tıkanıklık yaşamasına yol açtı. Daniel Amartey’in 2 ve kaleci Mert Günok’un bireysel hatalarıyla da Alanyaspor sonuca gitmeyi başardı.

Beşiktaş’ta radikal değişiklikler şart. Kadro dışı kararları gerekirse bir daha gözden geçirilmeli. Bu kalite ligde kolay kolay maç kazanamaz. Beşiktaş’ta futbolu yönetenlerin takımı toparlamak için net kararlar alması şart. Çünkü böyle gitmeyeceği apaçık ortada.

Yazarın Tüm Yazıları