Bayern’e yenilmek doğal, kafa kafaya oynamak olay

Münih’te ilk 45 dakika her bölgede rakibe baskı yapan bir G.Saray vardı.

Haberin Devamı

Münih’te özellikle ilk 45 dakika, Okan Buruk’un maç öncesinde ifade ettiği üzere cesur ve sahanın her bölgesinde baskı yapan bir Galatasaray gördük...

Bayern Münih gibi dev bir rakibe teslim olmayan ve inisiyatif bırakmayan sarı kırmızılılar, agresif savunmanın ötesinde ‘fazlasıyla tehditkâr’ hücumlar yaptı.

Kadro değeri 950 milyon Euro’yu aşan, bu seviyeleri oynamaya alışkın, tecrübeli ve disiplinli Bayern Münih’e karşı Allianz Arena’da böyle oynamak hiç de kolay değil. Bayern fırsatlar buldu ama karşısına öncelikle Fernando Muslera çıktı. Sakatlığı nedeniyle oynayıp oynamayacağı son dakikaya kadar belli olmayan Uruguaylı kaleci, en az 3 tane karşı karşıya pozisyonda rakiplere gol izni vermeyerek Galatasaray’ı ayakta tuttu.

RAKiBiNE ASLA TESLiM OLMADI

Haberin Devamı

İkinci yarıda da ezilen bir Galatasaray görmedik. Bayern Münih, tüm dünyanın da kabul ettiği üzere tehlikeli ve hızlı bir takım ama sarı kırmızılılar asla teslim olmadı. Galatasaray’ın birkaç maçtır sezon başındaki temposundan çok uzak olduğu bir gerçek. Davinson Sanchez, Lucas Torreira ve Sacha Boey dışındaki oyuncularda gözle görülür bir performans düşüklüğü söz konusu. Sezona erken başlayan ve birbiri ardına zorlu maçlar oynayan sarı kırmızılı futbolcuların şu dönemde böyle bir gerileme olmasını normal karşılamak lazım.

BAKAMBU’NUN GOLÜ ÇOK DEĞERLi 

Bu tip durumlarda teknik heyete düşen en önemli görev, yedek oyuncuları hazır tutmaktır. Bir süredir ortalarda görünmeyen Cedric Bakambu’nun attığı gol ve sergilediği oyun bu bakımdan son derece değerli.

Bu maçta Bayern’e yenilmek doğal... Ama kafa kafaya oynamak olay. Tebrikler Galatasaray.

Diğer maçta Kopenhag’ın Manchester United’ı yenmesi Galatasaray açısından kötü oldu. Puanını 4’e yükselterek ikinci yarışına ortak olan Danimarka ekibi, sahasında oynayacağı Galatasaray maçına daha farklı bir motivasyonla çıkacak.

Yazarın Tüm Yazıları