Torreira iyi olunca Galatasaray maçları 11’e 11 oynanmıyor!

Uruguaylı orta saha oyuncusu formda olduğu zaman 2 hatta 3 kişilik performans sergiliyor.

Haberin Devamı

Galatasaray’da Zaniolo’nun cezalı olması fazla etki etmedi ama Sivasspor’da Murat Paluli, Ziya, Goutas, Erdoğan Yeşilyurt, Ulvestad ve Yatabare’nin olmaması büyük sıkıntı yarattı. Galatasaray’da futbolcular ile taraftarların oluşturduğu sinerji ilk 10 dakika Sivas’ı adeta sahasına hapsetti. Kerem çok istekli başladı. Oliveira iyiydi. Nitekim Kerem’in çevre kontrolündeki başarısı sonrası İcardi’ye attığı pas ilk golü getirdi. Galatasaray ilk yarının tamamında 3. bölgede baskı kurdu. Başarılı derinlemesine paslar attı ve kanatları çok efektif kullandı. İcardi, ceza sahası içinde kendisini savunan futbolcular için tam bir kâbus! Hayalet gibi, bir anda yok olup bir anda bitiveriyor.

SON ÜÇ MAÇIN KOPYASIYDI 

İlk yarı Galatasaray yakaladığı hızlı ataklarda geçiş oyununda da başarılıydı. Kerem kanattan ziyade İcardi’ye yakın oynadı. Bu ikilinin uyumu iyiydi. Galatasaray her oyuncusuyla takım halinde iyi gözüktü ama Oliveira, Kerem, Torreira ve İcardi ilk yarı itibari ile öne çıkan oyunculardı. İlk 45 dakikada final paslarındaki başarı oranı düşük olması skorun 1-0’da kalmasında önemli sebepti. Son üç maçın kopyasını oynayan Galatasaray rakibe pozisyon vermedi. Baskı kurdu. Torreira Galatasaray için kilit oyuncu. Formu ve formsuzluğu önemli etken. Topla oynamadaki yüzde 71’e 29, isabetli pastaki 259’a 78, rakip yarı sahada isabetli pasta 107’ye 27’lik üstünlük ve rakip ceza alanında 11 kez topla buluşma ilk yarının özetiydi aslında.

Haberin Devamı

HAYALET GOLCÜ iCARDi 

İkinci yarıya Sivas iki değişiklikle başladı. Galatasaray ise iyi oyundan ziyade kazanma odaklı anlayışla sahadaydı. Sarı kırmızılıların maç kazanma arzusu ve hırsı son maçlar itibariyle strese yol açıyor. Bu da bazı futbolcuların haddinden fazla itirazcı olmasına yol açıyor.

İkinci golü bulup rahatlamak çabasında olan Galatasaray, kimsenin beklemediği bir anda Boye’nin ortasında ‘hayalet golcü’ İcardi’nin bir anda bitiverip kafayı vurması ve kaleci Ali Şaşal’ın hata yapmasıyla aradığını buldu. Bu maçta Sivas’ın gücü yoktu. Galatasaray’da ise kazanma hırsının yol açtığı stres çoktu. Sarı kırmızılılarda İcardi ve Torreira iyi olunca skor ve galibiyetler de geliyor. 2 hatta 3 kişilik oynayan Torreira olduğu sürece Galatasaray maçları, rakipleriyle 11’e 11 oynamıyor.

Haberin Devamı

KAPTAN MUSLERA’YI KIZDIRDILAR

Bu arada ilk yarıda Torreira’ya verdiği bir pas sonrası kendisini protesto eden taraftarlara reaksiyon gösteren Muslera’nın maçtan sonra direkt içeri koşup sahadaki kutlamalara katılmaması gecenin bir başka önemli detayı oldu.

MHK BU ATAMAYLA ARDA KARDEŞLERi ATEŞE ATTI

Sezonun ilk yarısında en çok görev alan isim olan ancak 9 Nisan’dan bu yana Süper Lig’de maç verilmeyen FİFA hakemi Arda Kardeşler’in, yapay zeka tarafından zorluk derecesi bu kadar yüksek bir karşılaşmaya atanması gerçekten ilginç!

Son olarak 9 Nisan’daki Sivas-Başakşehir (1-1) maçında düdük çalan Kardeşler, 19 Nisan’da VAR görevini üstlendiği İstanbul-Antalya karşılaşmasındaki hatası sonrası MHK tarafından yapılan ‘isimsiz’ bir açıklamayla kızağa çekilmişti.

Haberin Devamı

16 Mayıs’ta 1. Lig’deki Pendik-Bandırma maçıyla sahalara dönen Kardeşler, hangi algoritmik verilerle G.Saray-Sivas’a atandı merak ediyorum. Günü kurtarma düşüncesinde olanlar, mental ve psikolojik parametreleri hiçe sayarak Kardeşler’i ateşe attı.

TOLGA ÖZKALFA’YA SORUYORUM 

MHK Başkanı Lale Orta’nın uzun süredir camiadan ayrı olduğu için Kardeşler’in içinde bulunduğu psikolojiyi algılayamaması normal karşılanabilir ancak hakem atamadan sorumlu MHK Başkan Vekili Tolga Özkalfa’nın bunun farkına varması gerekirdi.

Diğer yandan geçen hafta Alanya-Konya (0-3) maçında ev sahibinin golünü anlamsız bir faulle iptal eden Özgür Yankaya ve Çağdaş Altay’ın bu karşılaşmada görevlendirilmesi de mi yapay zeka ürünü Özkalfa’ya sormak gerek. Altay üstelik bir önceki hafta yine G.Saray maçının dördüncü hakemiydi.

Haberin Devamı

5-6 NET SARI KARTI ATLADI

Maça gelince... Arda Kardeşler’in disiplin cezaları ile ilgili sorunlar yaşadığı aşikar. Net 5-6 sarı kartlık hareketi tolere etti. Özellikle oyuncuların kendisine ve yardımcılarına yaptığı aleni itirazlara duyarsız kaldı. Ama böyle travmadan çıkıp zorluk derecesi bu kadar yüksek bir maça atanan bir hakemin bu performansını hoşgörüyle karşılamak gerekir.

iŞTE TARTIŞMALI POZiSYONLAR

DAKiKA 13: İlk golden önce Kazımcan’ın Njie’ye yaptığı müdahale, faul anlamında atak başlangıç fazı olarak değerlendirilecek bir pozisyon değil.

DAKiKA 22: Dries Mertens’in Hakan’a yaptığı hareket sarı karttı.

DAKiKA 27: Sivas ceza alanında Cofie topa vurduktan sonra aksiyon devamı ile Lucas Torreira’ya müdahalede bulundu, penaltıyı gerektirmez. 

Haberin Devamı

DAKiKA 45+1: Robin Yalçın’ın Torreira’ya yaptığı hareket ciddi faul. Acımasızlık ve şiddet yoğunluğu var. Kesin kırmızı kart olmalı ve VAR’ın, hakemi izlemeye davet etmesi gerekirdi.

DAKiKA 68: Yine Mertens’in Gradel’e yaptığı müdahalede, ayağı yerde kayarak gelirken aksiyonu değiştirip ayağını havaya kaldırıyor. Burada ayağının kenarı geldiğinden sarı kart yeterli. Sonrasında Mertens’in Alaattin’in ayağına basmasına da sarı kart verilmeliydi.

Yazarın Tüm Yazıları