Neredesin Onuachu

Trabzonspor eksikleri fazlasıyla arıyor.

Haberin Devamı

Guardiola’ya başarısının sırrı sorulduğunda hep oyuncularını işaret eder. Onun gibi oyun üzerine takıntılı bir hoca bunu dediği zaman, aslında biraz da ironi yapıyor gibi gelir. Aslında söylemek istediği şey basittir: “Benim talep ettiğim oyunu sahaya yansıtabilmek için, doğru kadro ve oyuncu yapısı gerekir.”

Trabzonspor, eksiklerine rağmen iyi oyuncuları olan bir takım ama Abdullah Avcı’nın kafasındaki oyunu sahaya yansıtabilecek bir kadro var mı? İşte burası tartışılır. Maç önü planını sahaya yansıtmak ve sahada reaksiyon verebilmek birbirinden farklı özellikler gerektiriyor. Rizespor karşısında saha içinde bu tepkiyi vermekte zorlandı bordo mavililer.

Maçın ilk 25 dakikasında, oyunun hâkimi Trabzonspor gibi gözüktü. Ta ki Hüseyin-Mehmet Can değişikliği olana kadar. Buradaki kısa süreli Rizespor baskısı, bir anda oyunun rüzgarını değiştirdi.

Haberin Devamı

İkinci yarıyla beraber, bordo mavililerin maç başı standardına yaklaştığını gördük. Tek bir farkla. Mücadelenin berabere gittiği her dakika, risk alınması gereken zamanı artırıyordu.

Önde oynamaya çalışırken geride bırakılan boşluk, Olawoyin’in çabası ve Varesanovic’in becerisiyle Rizespor’a golü getirdi. Onuachu-Trezeguet’in dönüşüyle oyun standardı yükselecek, orası kesin. Yine de sezon sonuna kadar bu performanstan fazlasını beklemek kolay değil.

Yazarın Tüm Yazıları