İlk yarıyı unut, son 30’a bak

Pendik maçının son yarım saatinde öz güvenini bulan bir Trabzon izledik.

Haberin Devamı

Devre sonlarında ışıklı tabela kalkıp uzatma dakikaları gösterildiğinde, oynanmamış zamanın eklendiğini düşünüyoruz. Pendik-Trabzon maçının devre sonu, tabelada belki 6 dakika yazıyordu ancak sahada oynanmayan koca bir 45 dakika vardı.

Bu nedenle ilk yarının analizini yapmak mantıksız. Opta verilerine göre top 51 dakikanın 26 dakika 43 saniyesinde oyundaydı. Gelin görün ki 9. dakikaya kadar oyunu durduran Berat, Uğurcan ve Serkan’ın sakatlıkları, 13 ve 18. dakikalarda Fernandez ve Mendy ile devam etti. İki VAR incelemesi de eklenince maçta ritim, sistem, taktik teknik adına konuşacak bir şey kalmadı. Bordo mavililer bu durgun ilk yarıyı 1 isabetli 4 şut ile tamamlarken ilk kornerini 49. dakikada atabildi.

BARDHi’NiN YÜKSELiŞi SÜRÜYOR

Hatay karşısındaki oyun, haftalar sonra kafalarda ideal Abdullah Avcı saha içi fikirlerine dair iz düşümleri bırakmıştı. Dün 60 dakika ne aynı bek etkinliğini görebildik ne de hücumdaki akıcı pas trafiğini. Yine de 2 yarıda yavaş yavaş baskıyı artıran ve maçı daha çok isteyen bir Trabzonspor vardı sahada.

Haberin Devamı

Bardhi’nin yükselişi önemli. Bakasetas büyük kayıp ama sanırım sezon sonunda bu gidişin en büyük meyvesi Makedon oyuncu olacak. Sorumluluk aldı. Oyunu yönlendirdi. Kaleyi ve asisti defalarca denedi. Asistin asistini yaptı. Artık kendine bir rol bulmuş gibi.

Son yarım saat, saha içinde öz güvenini bulan ve bunu skora yansıtan bir Trabzonspor gördük. Artan baskı Trezeguet ile duran toptan golü getirdi. Avcı’nın öğrencileri, takımın yeni gizli 10 numarası Meunier’in Enis’e asisti ile de maçı koparmayı başardı. Bordo mavililerin önünde şimdi sezon başından beri ilk defa bir seri yapmak için fırsat var. Buna, camiadaki herkesin çok ama çok ihtiyacı var.

Yazarın Tüm Yazıları