Levent Hoca ve emekçileri

Yaklaşık 2 ay boyunca yönetimsiz kalan,son 8 maçında puan dahi alamayan, ligin ilk 15 haftalık sürecinde 2 hoca değiştiren ve ligin dibine demir atan Kardemir Karabükspor’da bu olumsuzluklar silsilesinin sonu nihayet birer birer gelmeye başladı.

Haberin Devamı

17. haftaya ligin son sırasında giren Kardemir Karabükspor, 5 maçlık galibiyet seri olan Trabzonspor’a karşı oldukça üstün bir oyun oynadı.Son 3 maçında gol dahi atamayan Karabükspor oyundaki üstünlüğünü 74. Dakikada Yatabare ile tabelaya da taşıdı ancak bu skor üstünlüğü sadece 7 dakika sürdü.Karabük savunmasının bir anlık savunma konsantrasyonu kaybından çok iyi faydalanan Burak Yılmaz,en iyi yaptığı iş olan savunma arkasına derinlemesine koşu ile topla buluşarak skoru buldu.Maç boyunca tek hatasını bu pozisyonda yapan kaleci Çağlar, üstüne doğru yapılan ve çok da iyi olmayan bu vuruşu erken hamle yaptığı için engelleyemedi.

Yaptığı değişiklerle birlikte golün ardından daha çok yüklenmeye başlayan Trabzonspor, özellikle uzatma dakikalarında oldukça etkili oldu. 90+4'te kaleye yakın bir bölgeden serbest vuruş kazanan deplasman ekibinde Sosa vuruşu kullandı.Direkten dönen top kaleci Çağlar’ın sırtına çarpıp çizgi üstüne düştü. Karabükspor savunması bu topu hemen uzaklaştırdı ve maç bu vuruşun ardından sona erdi.Ancak özelike de Burak Yılmaz olmak üzere tüm Trabzonsporlu oyuncular,bu pozisyonda topun çizgiyi geçtiğini belirterek yoğun itirazlarda bulundu.

Haberin Devamı



DİSİPLİNLİ,DİRENÇLİ VE ÖZGÜVENLİ

Oynadığı direkt ve üstün oyunla 3 puanı hak eden taraf olmasına rağmen şanssız bir şekilde 1 puanla yetinmek zorunda kalan ev sahibi ekibin konsantrasyonu ve direnci oldukça göze çarpıyor.Ancak yetenek konusundaki eksiklikleri ve kale önünde ne yapacağını,nasıl gol bulacağını bilmeyen yapısı sebebiyle bu üstün ve dirençli oyunu skora yansıtmakta maalesef zorlanıyor.

Özellikle Poko’nun topla dikine gidebilme ve adam eksiltebilme özelliği ile kendini rakip yarı sahaya atmaya,hücumlar geliştirmeye çalışan bir ekip izliyoruz.Bu da dolayısıyla çoğu zaman Poko’nun topla cebelleşmesi esnasında yerleşme fırsatı bulan rakip savunma ve kaçan fırsatlar anlamına geliyor.

Bir diğer göze çarpan hücum planı ise,özellikle Ibanez’in bölgesinden ceza sahası içine yapılan ortalarla hücum şansı aramak.Özellikle de 2. Yarı bu plan ile gol arayan Karabükspor 4 tane net pozisyona girdi.

Yenilen gole kadar rakip takıma net bir gol pozisyonu vermeyen Karabükspor,eğer bu gol bulma sorununu da çözerse sahada gösterdi üstün ve dirençli oyunu ile sonuç alması daha kolay olacaktır.

DEVRE ARASINDA NELER OLACAK?

Daha önce kadro dışı bırakılan Seleznyov’un sözleşmesi hafta içi feshedildi. Bununla birlikte Grozav, Torje, Gaman, Tanase gibi isimlere de kulüp bulması için izin verildi ve muhtemelen devre arasında takımdan ayrılacaklar.

Takımdan ayrılacak bu oyuncuların hem nitelik ve hem de nicelik bakımından yarattığı boşluğu doldurabilmek adına transfer çalışmaları sürdürülüyor.Başkan Ziya Ünsal “Devre arasında 4-5 oyuncu takviyesi yapmak istiyoruz” diyerek bu durumu doğruladı.

Hafta içi Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi ile görüşen Ziya Ünsal,devre arasında takıma dahil etmek üzere Çebi’den kiralık oyuncu konusunda söz aldı.Bununla birlikte Bursaspor’dan Deniz Yılmaz’ın da transfer edilmesi için çalışmalar yapıldığı söyleniyor.

BİR GOL SEVİNCİ ÇOĞU ŞEYİ ÖZETLER BAZEN

Yatabare’nin golünün ardından koşarak yedek kulübesine giderek golün sevincini yaşayan Çağlar;golün ardından kendini birden Yatabare’nin üstüne çıkarak sevinir halde bulan Barış ve İlhan ve taraftarların tribünlerdeki coşkusu...Bir gol sevinci çoğu şeyi özetler bazen.

Bu sevinç,bir inancın,bir mücadelenin resmidir.Ligde kalınır veya kalınmaz ancak bilinmelidir ki Karabükspor emekçinin,işçinin takımıdır ve bu takım düşse dahi son topa kadar mücadele ederek,emek vererek düşecektir.Bundan hiç kimsenin bir şüphesi yoktur.

Karabükspor taraftarı ve halkı Levent Hocaya ve onun emekçilerine sonuna kadar inanmakta ve güvenmektedir.Dumanlı kentin puslu çocukları ister Süper Lig’te ister alt liglerde olsun her daim sizin yanınızda olacaktır.Bu takımın asıl sahibi EMEKÇİ KARABÜK HALKIDIR!

#KarabüksporaSahipÇık

 

 

Yazarın Tüm Yazıları