Tek bir oyuncu nelere kadir

Bu maç öncesi oynadığı 9 maçta 8 gol atan ve geçtiğimiz haftasonu 6-2’lik Zulte Waragem maçında dört gol atan Gift Orban, kulüp tarihinde bunu başaran ilk futbolcu olmuştu.

Haberin Devamı

Geçen sezon Norveç takımı Stabaek’te 22 resmi maçta 16 gol atarak dikkat çektikten sonra 3.3 milyon Euro’ya Gent’e transfer olurken, bu rakamın kendini ispat etmemiş 20 yaşındaki bir oyuncu için çok yüksek olduğunu söyleyenler olmuştu. Bunu söyleyenler Belçika liginin birçok Nijeryalı oyuncu için tam bir sıçrama tahtası olduğunu unutmuş olmalıydı. Her şekilde gol atabileceğini gösteren Orban, kendisi için ödenen rakam ne olursa olsun, sezon sonunda kat be katını kazandıracağa benziyor. Belki de geçen maç sonrası teknik direktör Vanhaezebrouck’un şakayla karışık söylediği 50 milyon Euro’luk hedefin bile revize edilmesi söz konusu olabilir.

ÖNGÖRÜLEMEZ SKOR

Asıl hedefinin Premier Lig olduğunu saklamayan Orban’ın kariyer hedeflerini bir kenara bırakarak temsilcimize dönersek, çok umut bağladığımız bir maçtan hiç beklemediğimiz bir sonuçla çıktığımızı söyleyebiliriz. Başakşehir’de bu sezon, önce Dünya Kupası, sonra depremle kesintiye uğrayan bir ligdeki istikrarsız sonuçların belki açıklaması olabilir. Kâğıt üzerinde 90 dakika süren ama pratikte 7 dakikada biten bu çok acayip maçı da kuşkusuz kimse öngöremezdi... 6 şutta 4 gole ulaşan Gent karşısında bir şok belki normaldi ama bu skorun kabullenilmesi ve tek bir futbolcunun bile oyunuyla isyan etmemesi normal olmayan noktaydı. Bu yüzden, oynanmasa da olacak bir ikinci yarı izlemiş olduk.

Haberin Devamı

ADINI ÇOK DUYARIZ

Lukaku’yla Drogba’nın tek vücutta birleşmiş hali benzetmesi yapılan Orban adını ilerde çok duyacağız ve bu maçta, bir futbolcunun bir takım için ne kadar fark yaratabileceğini görmüş olduk. Gerçi Visca sonrası Başakşehir, bir oyuncunun nelere kadir olduğunu en iyi bilen takım değildir de nedir?

Yazarın Tüm Yazıları