Yanıldım, özür dilerim

Aytemiz Alanyaspor Bursa’da sadece 3 puan değil, haftalardır süren gelişiminin ödülünü aldı. Özgüven yükseldi, endişeler yerini umuda bıraktı.Oynanan oyun ve galibiyet, sezon başı “Geldiği gibi gider” diyen spor otoritelerine “Alanyaspor’un maçları keyifle izleniyor. Bu takım düşmez” yorumunu yaptırttı.

Haberin Devamı

Bu hafta iki futbolcuyu özellikle öne çıkarmak istiyorum. Biri Efecan Karacan. Geçen yıl şampiyonluk yarışında takıma büyük katkı yapmıştı. Safet Susic’le birlikte sınıf atladı ve ligin en dinamik orta saha oyuncularından biri oldu. Galatasaray altyapısında yetişen Efecan 27 yaşında futbolunun olgunluk dönemini yaşıyor. 4 sezondur Alanya’da ve bitmek bilmeyen enerjisi ile takımın dinamosu. Güzel futbolunu Bursa’da attığı süper golle süslemesini bildi, alkışı haketti.Alkışlanacak diğer bir isim ise Berkan Emir.28 yaşında, takıma bu yıl Kayserispor’dan katıldı. Alanyaspor’da futbolunu daha da geliştirdi. Sol bek fakiri ülkemizde bir yıldız gibi parlıyor. N’Sacala ile birlikte olağanüstü güzellikler sergiliyor.Bursa’da N’Sacala’nın cezalı olması bile onu etkilemedi. Sol kanadı koridora çevirdi, çok etkili ortalar yaptı.

Haberin Devamı

***
Gelelim tahmin tablosuna. İkinci yarı başlarken Rizespor maçından 1 puan, Trabzonspor deplasmanından 0 puan gelir öngörüsü vardı. Tersi oldu ama iki maçtan 1 puan geldi.26 Ocak 2017’de yayınlanan “20 puan hesabı” başlıklı yazımda yaptığım tahminlere bakalım:Antalya deplasmanından 1, Gençlerbirliği ve Adanaspor maçlarında 3’er puan. Puan alınamayacak maçlar ise Başakşehir, Fenerbahçe ve Bursaspor. Yani 6 maçta kazanılacak puan 7 demiştim. Antalya’dan puansız dönüldü. Ancak turuncu yeşilli futbolcular 6 maçtan 9 puan çıkartıp beni yanılttılar.Böyle yanılmak mutlu ediyor. Onlar kazansın ben yanıldım delip özür dileyeyim.

***
Trabzonspor, Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarının da bulunduğu ilk sekiz haftalık zor fikstürden az hasarla çıkıldı. Sezon sonu tahminim 38 puan. Şimdiden 28 puana ulaşıldı, oynanacak 9 maç ve daha denk rakipler var. Alanyaspor bunu başarabilecek güce sahip. Milli takım arası bu maratona daha iyi hazırlanabilmek için güzel bir fırsat.

Yazarın Tüm Yazıları