Susic etkisi

Aytemiz Alanyaspor, Antalyaspor karşısında sezonun en iyi maçlarından birini oynadı.

Haberin Devamı

Belki en etkili olduğu değil ama en dengeli oynadığı karşılaşmaydı. Turuncu yeşilli kadro ilk dakikadan son düdüğe kadar tüm hatlarıyla mücadele etti, ancak hak etmediği bir mağlubiyet aldı.Bu oyun gelecek adına bana umut verdi. Olumlu gelişmede yeni transferin katkısı kadar, yeni teknik direktörün maçı tribünde izlemesinin de etkili olduğunu düşünüyorum. Böyle oynarlarsa Alanyaspor sonunda hak ettiği yere ulaşır.

***

Takımın yeni patronu Saffet Susic önemli bir teknik direktör. Ülkemize de yabancı değil. 1996 yılında geldiği Türkiye’de, İstanbulspor, Rizespor, Konyaspor, Ankaragücü ve Ankaraspor’da önemli işlere imza attı. Artıları eksilerinden çok fazla. Görev yaptığı takımlarda toplam 207 maçtaki galibiyet sayısı 86. Mağlubiyet 74, beraberlikler ise 47. Özellikle üç yıl yönettiği İstanbulspor’da futbol camiasının dikkatini çekmiş. İntertoto’daki yarı final başarısıyla büyük övgü almıştı.Susic, futbol bilgisinin ötesinde ikili ilişkilerdeki pozitif yapısıyla da tanınıyor. Türkiye’de bulunduğu 13 yıl boyunca negatif bir olayın içinde olmadı. Onunla çalışmış eski futbolcuların büyük çoğunluğu (yedekler de dahil), takımda yarattığı ahengi anlatıyor.

***

Haberin Devamı

Son haftalarda çok puan kaybedildi, kritik bölgede olmak stresi de artırıyor. Yeni teknik direktör hamlesinde geç kalındı. Bu değişiklik devre arasında yapılabilse Beşiktaş ve Antalyaspor maçlarının sonuçları farklı olabilirdi. Yeni transferlerin takıma katkısı olumlu. Afrika Kupası’ndan dönecek N’Sacala ve Gassama’yla alternatifler çoğalacak.Susic’in önceki akşam izlediği Alanyaspor’un oyunu beğendiğini düşünüyorum. Futbolumuzu iyi tanıyan Boşnak hocanın, Balic ve teknik ekibin de desteğiyle iyi iş çıkarmasını bekliyorum.Burada camiaya önemli görev düşüyor. Yönetim, sporcu ve en önemlisi taraftarların bir bütün olarak teknik kadronun arkasında durması gerekli.Başarının yolu dayanışmadan geçer.

Yazarın Tüm Yazıları