İstanbul'da Anadolu derbisi

Kupanın kırmızısı belli bakalım diğeri beyaz mı yoksa sarı mı olacak...

Haberin Devamı

Maçların kırılma anı olduğu gibi, takımlar için de sezonun kırılma anları var. Alanyaspor için o an, evinde kaybedilen maç oldu. Üç sezondur, bir final, iki yarı final oynayan Alanyaspor aslında Türkiye Kupası çevresinde dolaşıyordu. Oynadıkları zevk veren futbol finale çıkmaya yetmedi ve umutlar gelecek yıllara kaldı.

iLK KEZ FiNALE ÇIKTILAR

Sivasspor, şüphesiz deplasmanda 2-1 kazanarak evine büyük avantajla döndü. Dün gece de sabırlı bir oyunla tarihlerinde ilk kez finale yükseldiler. Şimdi gözler 26 Mayıs’taki son 90 dakikada. Rakip, komşu Kayserispor. Yani, Ziraat Türkiye Kupası’nın kırmızısı belli. Bakalım diğeri beyaz mı, yoksa sarı mı olacak. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda bir Anadolu derbisi izleyeceğiz. Sivas Kupa’yı kazanırsa üst üste 3’üncü kez ülkemizi Avrupa’da temsil edecek. Rıza Çalımbay’ın günlerdir yaptığı çağrı karşılaşma öncesi amacına ulaştı. Kırmızı beyazlı taraftarlar bayraklarıyla tribünleri doldurup, takımlarını 90 dakika coşkuyla destekledi. Bu büyük zaferde onların da payı büyük.

Haberin Devamı

ALANYA’DA HEDEF AVRUPA

Hakemin yarattığı korner atışı sonrası gelen golle 1-1’lik skorla berabere kalan Alanyaspor’da şimdi hedef, ligi 3’üncü ya da 4’üncü sırada tamamlayıp Avrupa bileti almak. Evet Alanyaspor ligin tek ilçe takımı ve bütçesi kısıtlı. Ama sahada sergiledikleri çarpıcı oyun ilgiyle izleniyor. Ortaya yürekli hedefler koyabilecek kadar güçlü bir yapıya sahip olan turuncu yeşiller önümüzdeki sezon da futbolumuza renk katmaya devam edeceklerini şimdiden müjdeliyor.

Yazarın Tüm Yazıları