Bu defansla kazanmak zor

Aytemiz Alanyaspor sahaya sürpriz bir kadroyla çıktı.

Haberin Devamı

5 önemli eksiğin olduğu maçta herkes Ayite'yi ilk 11'de beklerken Hüseyin Kalpar tercihini İranlı santrfor Sajad'dan yana kullandı.

Kalpar hocanın Galatasaray'ı önce durdurmayı düşünmesi doğruydu, ancak defans hataları planda yoktu.

İlk dakikalarda hızlı ataklar yapan etkili bir Alanyaspor izledik. Üçüncü bölgede yakalanan fırsatlarda Vagner Love'ın eksikliği çok hissedildi.

DOĞRU ADRES SOL KANAT

29. dakikada gelen gole kadar Galatasaray ciddi tek bir pozisyon bulabildi. O da Ba'nın hatasından kaynaklandı. Ev sahibi takımın artan atakları Alanyaspor defansında eridi.

İyi oyun meyvesini 38. dakikada verdi. Berkan N'Sakala işbirliğiyle sol kanattan gelen topu Sajad kafayla ağlara gönderdi. Muslera müthiş golü sadece izleyebildi.

İlk yarının 1-1 bitmesi beklenirken, Gassama inanılmaz bir hata yaparak topu kendi kalesine attı. Bu maçın kırılma anıydı.

KIRILGAN YAPI

Haberin Devamı

İkinci yarı Sneijder'in golüyle başladı. İlk yarının şoku atlatılamadan  gelen 3. gol Alanyaspor'un risk almasına neden oldu. Kırılgan yapı Eren'i 4'üncü golle buluşturdu. Sonraki dakikalar geri dönüşü imkansız hale getirdi ve maç 5-1 sonuçlandı.

5 önemli eksik turuncu yeşillilerin oyununu çok etkiledi. Ama bir gerçek daha var ki, Alanyaspor bu yıl kimseden çekmedi kendi defansından çektiğini. İkinci yarı için kesin önlem alınmalı yoksa yazık olur emeklere.

Yazarın Tüm Yazıları