U17’de ikinci A Milli’de kaçıncı?

U17 Milli Takımı’mızın Avrupa 2.liği çok büyük bir başarı.

Haberin Devamı

En başta teknik direktör Mehmet Hacıoğlu ve Altınordu Kulübü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler. Her şeyden önce futbolda son 5 yıldaki başarı(sızlık) ortalamamızın çok üstünde bir başarı. Çocuklarımız İspanya, İtalya ve Hırvatistan’ın olduğu gruptan çıkıp finale kadar yürüdüler. A millide bu üçüyle rakip olsak direkt  ‘yaslanma yaslanmama’ tartışmasıyla kendimizi elerdik! Finale 4. kez çıkan İngiltere’ye yenilmek ayıp değil, futbola bu kadar devasa paralar yatıran ülkenin milli takımıyla başa baş oynamak ise çok büyük başarı.

Zamanında o dönemki adıyla gençler kategorisinde yine finale çıkıp Robbie Fowler’lı İngiltere’ye finalde kaybetmiştik. O zaman hocamız Serpil Hamdi Tüzün’dü. Serpil Hamdi Hoca o maçla ilgili şöyle demişti: “Aslında kazanabilirdik de lakin rakibin hocasının ve oyuncularının bize gösterdiği korkuyla karışık saygı başardığımız işin boyutunu fazlasıyla gösteriyordu.” Mehmet Hacıoğlu’nun takımının İngiliz rakipleriyle maçını izlerken aynı ‘korkuyla karışık saygı’yı görmek o yüzden ekstra güzeldi. Zaten asıl başarı U17’de ders alıp A millide ders vermek!

Haberin Devamı

SERGEN’İ YETİŞTİR AMA İŞ BULAMA!

Serpil Hoca’nın o sözünün gerisi gelmedi. Doğrusu getirmesi gerekenler getirmedi. Başta milli takım sporlarındaki ilk şampiyonluğumuz olmak üzere, altyapıda Sergen, Rıza, Ali, Feyyaz yetiştirmek, Metin’i geliştirmek gibi Türkiye ölçeğinde sonsuz başarılara imza atan Serpil Hamdi ile TFF yolları ayırdı. Beşiktaş da altyapının çölleşirken Tüzün’ü göreve geri getirmedi.

MUSTAFA REŞİT BOSZ MU, PETER AKÇAY MI?

yıllar sonra Mehmet Hacıoğlu ve çocukların başarısını tebrik etmek yetmez, peşine düşmek gerekir. Serpil Hamdi Tüzün, Cruyff’un oynadığı Ajax’ta staj yapmak için eldeki avuçtaki iki kuruşu da idealleri için harcamıştı. Yıllar sonra Mustafa Reşit Akçay tek malvarlığı arabasını satıp benzer bir staj projesine yatırdı. Bu sezon A takım seviyesinde Osmanlıspor hocası olarak tarihi bir başarıya imza attı. Hollanda’da olsa Peter Bosz gibi gelişmekte olan takımdan Ajax gibi ülkenin en güçlü takımlarından birinin başına getirilirdi. Kim bilir belki de Bosz gibi takımını UEFA finaline çıkarabilirdi. Akçay hocaya herhangi yüksek profilli bir teklif geldi mi?

Haberin Devamı

TÜZÜN-YAVAŞ’IN KULÜPLEŞMİŞ HALİ

ne yani şimdi M.Reşit Akçay da zamanında Serpil Hamdi Tüzün ve sonrasında altyapıda çığır açan Ali Yavaş gibi iş bulamayıp Azerbaycan’a mı gidecek? Son elemelerde sükse yapan Azerilerin kadrosunda kaç oyuncu Tüzün ve Yavaş’ın tedrisatından geçmiş? Bu U17 başarısında tabii ki Altınordu devriminin katkısı büyük. 2017 model Altınordu bir nevi Tüzün ve  Yavaş’ların kulüpleşmiş, kurumsallaşmış versiyonu gibi. Cengiz Ünder’in Çağlar’ın süper gelişimleri herkesin malumu. Başta Erce Kardeşler ve arkasındaki iki U17 kalecimiz olmak üzere Altınordu’nun son parlak mahsulleri de sırada. Peki, U17 başarısından sonra Mehmet Hacıoğlu ne olacak? F.Bahçe’nin altyapıdan A takıma en fazla oyuncu çıkardığı yıllardaHacıoğlu altyapıdaydı, hatta bir ara A2 sorumlusuydu. Peki, neden F.Bahçe’den ayrıldı? U17 başarısından sonra geri dönme şansı hiç yok mu? Ne yani Hacıoğlu da iş bulamayıp Azerbaycan’a mı gidecek? Yoksa zamanında Abdullah Avcı gibi U17’den U18’e oradan kademe kademe A milliye yükseltilmek yerine ligde başaltı bir takımda rüştünü ispatlayıp öyle mi A millide şans bulacak?

Haberin Devamı

BU KEZ FARKLI OLSUN...

fransa’da U17’de olan 2 sene sonra da A takımda oluyor. Oyuncularla beraber hocalar da yükseliyor. Uğur Boral hatırlattı: “Benim A milli öncesi yaş gruplarında 50’den fazla kez milli olmuş en az 20 takım arkadaşım vardı. Hiç A milli olmadılar.”

Sahi Abdullah Avcı’nın altyapı milli takımının gol makinesi Tevfik nerede? Bari bu U17 kuşağı farklı olsun.

 

Yazarın Tüm Yazıları