Trabzonsporlu Stefano Denswil, olaylı Fenerbahçe maçında futbolcuların neler yaşadığını anlattı! 'Gerçekten zehirliydi' | 'Yerde bıçak olduğunu gördüm!'

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporlu Stefano Denswil, olaylı Fenerbahçe maçında futbolcuların neler yaşadığını anlattı Gerçekten zehirliydi | Yerde bıçak olduğunu gördüm
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 12:30

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya gelmişti. Papara Park'ta oynanan müsabaka, sarı - lacivertlilerin 3-2'lik üstünlüğüyle sonuçlanmıştı. Karşılaşmada son düdüğün gelmesinin ardından Trabzonsporlu taraftarlar sahaya inmiş ve orta alanda sevinen Fenerbahçeli futbolcularla büyük bir arbede yaşanmıştı. Bordo - mavililerin savunma oyuncusu Stefano Denswil, yaşanan olayla ilgili De Telegraaf'a dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Denswil, bugün akşam saatlerinde yaptığı paylaşımda basında yer alan sözleri söylemediğini belirtti.

Haberin Devamı

Trabzonspor ile Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında kozlarını paylaşmıştı. Papara Park'ta oynanan ve büyük bir mücadeleye sahne olan maçta kazanan taraf sarı - lacivertliler olmuştu. Fenerbahçeli futbolcular, galibiyetin ardından orta alanda sevinç yumağı oluşturmuştu. Sevinç esnasında Trabzonsporlu taraftarların sahaya inmesiyle birlikte yeşil zeminde büyük bir arbede yaşanmıştı.

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Trabzonsporlu Stefano Denswil, maç sonunda yaşananlarla ilgili De Telegraaf'a açıklamalarda bulundu.

"BU KADAR ZEHİRLİ BİR ATMOSFER YAŞAMAMIŞTIM"

Atmosferin zehirli olduğunu söyleyen Denswil, "Bir anda her şey birbirine girdi. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar ister Trabzon'da ister İstanbul'da olsun her zaman çok gergin geçer. Ancak, bu maçtaki atmosfer kadar zehirli bir atmosferi daha önce hiç yaşamamıştım." dedi.

Haberin Devamı

"YERDE BIÇAK GÖRDÜM"

Saha içinde yaşananlarla ilgili konuşan savunma oyuncusu, "Taraftarlar, Fenerbahçeli provokatif oyuncuları saha içerisinde arıyordu. Birinin köşe bayrağını çekip bir oyuncunun peşinden gittiğini, yerde bir bıçak olduğunu görüntülerde gördüm." ifadelerini kullandı.

Trabzonsporlu Stefano Denswil, olaylı Fenerbahçe maçında futbolcuların neler yaşadığını anlattı Gerçekten zehirliydi | Yerde bıçak olduğunu gördüm

"FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARA YARDIM ETTİK"

Takımının Fenerbahçeli futbolculara yardım ettiğini dile getiren 30 yaşındaki futbolcu, "Olaylar patlak verdiğinde neredeyse soyunma odasındaydım. Kısa süre içinde sahada onlarca taraftar vardı. Tabii ki olayları yatıştırmaya çalıştım. Trabzonsporlu oyuncuların Fenerbahçeli oyuncuları güvenli bir şekilde içeri sokmaya çalıştığını gördüğünüz videolar da var. Ancak böyle bir anda kendi güvenliğinizi de düşünmek zorundasınız, bu yüzden bir noktada geç kaldığım için içeri girmeye karar verdim. Bu futbolun bir parçası değil, bunu görmek istemezsiniz ve buna göz yumulamaz." şeklinde konuştu.

DENSWIL: AÇIKLAMAM OLMADI

Trabzonsporlu Denswil, akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olaylarla ilgili açıklamasının olmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

"Bugün; Fenerbahçe ile oynadığımız maça yönelik basında çıkan ve söylediğim iddia edilen sözler tam anlamıyla gerçek dışıdır. Maçta yaşananlarla ilgili üzgün olduğumu belirtmem dışında bir ifadem olmamıştır. Taraftarlarımızın ve futbol kamuoyunun asılsız haberlere itibar etmemesini rica ediyorum."

Trabzonsporlu Stefano Denswil, olaylı Fenerbahçe maçında futbolcuların neler yaşadığını anlattı Gerçekten zehirliydi | Yerde bıçak olduğunu gördüm

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe'nin 3-2 kazandığı maçın bitiş düdüğü sonrası Sarı-lacivertli futbolcular saha ortasında sevinirken Trabzonsporlu taraftarlar sahaya girdi ve olay çıktı.

Daha sonra Trabzonsporlu taraftarlarla, Fenerbahçeli futbolcular arasında gerginlik yaşanırken, güvenlik güçleri olayları engellemekte zorlandı. Fenerbahçeli futbolcular olayların ardından soyunma odasına doğru gitti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe kafilesi, olaylı Trabzonspor karşılaşmasının ardından yaklaşık 3 saat sonra Papara Park’tan ayrıldı. Oyuncuların stattan ayrılırken bir hayli yorgun ve mutsuz göründüğü ve Bright Osayi-Samuel ile Ferdi Kadıoğlu’nun yürümekte zorlandığı gözlendi.

BARDHI: 'PROVOKE ETTİLER'

Trabzonsporlu futbolcu Enis Bardhi ise maçın ardından şunları söylemişti:

"Futbol hakkında konuşmak istiyorum çünkü futbolcuyuz, işimiz bu. Bu provokasyonları tabii ki hiç kimsenin yapmaması gerekiyor. Bugün yaşanan manzara, hayatımda ilk defa gördüğüm bir manzara. Maçın sonunda o kutlamayı yaparsanız, insanları provoke edersiniz. Bu sıkıntılar çıkabiliyor. Rakibimizin üçüncü golü öncesinde de çok net bir faul var. Hakem onu neden vermedi bilmiyorum ama çok net bir faul var. Ben, bu takımın ve bu insanların bir parçası olmaktan gurur duyuyorum."

Haberin Devamı

KARTAL: 'OĞLUMA VURMUŞLAR'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal da "Kadıköy'deki maçtan sonra Trabzonsporlu futbolcular, birbirlerini havaya atıyorlardı. Hiçbir karşılık görmeden rahat rahat stadyumdan ayrıldı. Biz burada kazanınca neden bu olaylar oluyor? İki kulüp arasında hiçbir şey yokken neden bu kadar sürtüşme var anlamış değilim. Biz namağluptuk, Kadıköy'de Trabzonspor'a yenildik, Trabzonspor'u ve Avcı'yı tebrik ettik. Onlar bizim stadyumumuzda sevindiler. Bizim sevinme hakkımız yok mu? Birkaç hafta önce de burada maç oynandı. Mağlup olmalarına rağmen tribünden hiç tepki olmadı... Biz ne yaptık? Fenerbahçe'ye karşı neden böyle bir algı, böyle bir hırs var... Bize saldırı var. Biz bugün saldırıya uğradık. Tribün saldırısına uğradık... Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşadım... Benim kafamda şişme var. Ben alışığım. Sokakta yetişmiş biriyim. Ben Karadeniz çocuğuyum. Yere yatıp rol yapan biri değilim. Hayatım boyunca böyle biri olmadım. Omzumda kafamda şişlikler var ama ben yere yatmadım, öyle biri değilim. İçeride antrenörlerimin ağzı patladı, dudağı patladı, bazı antrenörlerde şişlikler var. Oğlumun kafası şişmiş. Çocuğa vurmuşlar burada. Nasıl olacak bu işler!" ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!