Son Dakika: Fenerbahçe - Alanyaspor maçının ardından... 'Çok kötü, son derece yetersiz...'

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Fenerbahçe - Alanyaspor maçının ardından... Çok kötü, son derece yetersiz...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2021 10:33

Hürriyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Süleyman Arat ve yazarlarımız Güntekin Onay ile Banu Yelkovan, sarı lacivertli ekibin Kadıköy'de Alanyaspor'a 2-1 mağlup olduğu mücadeleyi değerlendirdi.

Haberin Devamı

Süper Lig'in 10. haftasında konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe, ligde üst üste 2. mağlubiyetini yaşadı.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya baskılı başlayan Fenerbahçe, yakaladığı fırsatları kullanamadı ve ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

Üstün oyununu ikinci yarıda da sürdüren sarı-lacivertliler, 75. dakikada Emre Akbaba'nın golüne engel olamadı. Yediği golün etkisinden çabuk kurtulan ve 80. dakikada Serdar Dursun ile golü bulan Fenerbahçe, son 10 dakikaya eşitlikle girdi. Kalan bölümde rakip kalede baskı kuran ancak yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Fenerbahçe, 90 3. dakikada Efkan Bekiroğlu'nun golüne engel olamadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Bu sonucun ardından sarı-lacivertli takım, Trabzonspor'un ardından Aytemiz Alanyaspor'a da mağlup oldu. Fenerbahçe, bu süreçte UEFA Avrupa Ligi'nde Royal Antwep ile de sahasında berabere kaldı. Fenerbahçe, ligde 10 maç sonunda 19 puanda kaldı.

Haberin Devamı

YAZARLAR NE DEDİ?

Hürriyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Süleyman Arat ve yazarlarımız Güntekin Onay ile Banu Yelkovan, sarı lacivertli ekibin Kadıköy'de yıkıldığı geceyi kaleme aldı.

SÜLEYMAN ARAT: FENER 2 YUMRUKTA NAKAVT OLDU

Maçın büyük bölümünde tek kale oynayan ve tam 20 şut çeken Fenerbahçe karşısında Alanya sadece iki şutla galip geldi. Konuk ekip 75’te Emre Akbaba ile perdeyi açtı. 5 dakika sonra Serdar Dursun sarı lacivertli takımdaki ilk golünü atıp skora denge getirdi. 90+3’te Efkan, Kadıköy’ü yasa boğan golü kaydetti.

Gerilimli bir maç sonrasında hem 3 puanı hem de liderliği Trabzon’da bırakan, Avrupa Ligi’nde de Antwerp beraberliğiyle sarsılan Fenerbahçe, dün de evinde Alanyaspor’a 2-1’lik skorla 3 puan vererek adeta bir kaosun içine düştü. Sarı lacivertlilerin neredeyse tek kale oynadığı ancak pozisyon bakımından yeterince üretken olamadığı ilk yarı golsüz bitti. 75. dakikada Emre Akbaba sağdan gelen ortaya ayak koyarak skoru 1-0 yaptı. Beş dakika sonra Novak’ın ortasında Serdar Dursun kafayla skora denge getirdi. 90+3’te Alanya’nın kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Efkan skoru belirledi: 1-2.

Haberin Devamı

MAÇIN KIRILMA ANI: Maç 1-1 devam ederken 86’da Novak 88’de Attila Szalai altı pas üzerinde müsait pozisyonda topu filelerle buluşturamazken dönen top Alanyaspor’un galibiyet golü oldu.

MAÇIN YILDIZI: Fenerbahçe’nin eski kalecilerinden Serkan Kırıntılı, Novak ve Szalai’nin mutlak gollük vuruşlarını çıkararak maçın yıldızı olurken Emre Akbaba da oyunu ve golüyle alkış aldı.

MAÇIN HAYAL KIRIKLIĞI: Sahaya sürdüğü 11 ve geç kalan oyuncu değişiklikleriyle Vitor Pereira, sahada uyur gezer gibi dolaşan Pelkas ve aylar sonra forma şansı bulan Nazım maçın en kötüleriydi.

BANU YELKOVAN: BU MAĞLUBİYET HİÇ HESAPTA YOKTU

Derbilerden derbi beğen hafta sonunda! Galatasaray ve Beşiktaş’tan en az biri puan kaybedecekken, Trabzon kendi maçını zor da olsa kazanmış ve zirvedeki duruşunu sağlamlaştırmışken, Fenerbahçe’nin kafasındaki tek plan kazanmak üzerine yapılmıştı. Hem geçen hafta kaybedilen üç puanın telafisi hem Avrupa Ligi’nde Antwerp karşısında alınan beraberliğin moralsizliğini gidermek adına iyi bir oyunla gelecek üç puana fazlasıyla ihtiyaç vardı sarı lacivertlilerin.

Haberin Devamı

ALANYA FORMDA VE ÖZGÜVENLi

Bülent Korkmaz göreve geldikten sonra yükselişe geçen Alanyaspor ise rakip ayırt etmeyen özgüvenli futbolu ve formda oyuncularıyla, Galatasaray ve Trabzon’dan sonra Fenerbahçe deplasmanına da benzer bir performans göstermek için geliyordu kuşkusuz. Defansın sigortası MinJae Kim ve kaleci Altay’ın yokluğunda Fenerbahçe karşısında en az bir gol bulmanın hesaplarını yapıyordu. Geçen hafta 6 attıkları Kayseri maçını bir kenara bırakırsak, Bülent Korkmaz’ın takımı, attığı tek golleri puan olarak en optimum değerlendiren takımdı sonuçta.

MERKEZi iYi KAPATTILAR

Evdeki hesapların çarşıya uymadığı ilk yarıda ne takımda ne de tribünü dolduran taraftarlarda herhangi bir moralsizlik emaresi olmayan ve neredeyse tek kale oynayan bir Fenerbahçe vardı. Özellikle Ferdi’nin kanadını çok iyi kullanan sarı lacivertliler, ilk 45’te ceza sahasına yapılan orta istatistiklerinde sezonun en yüksek rakamlarına çıktılar ancak bu ortalar, defanstaki en büyük güvencesi Awaziem’in yokluğunda bile merkezi çok iyi kapatan Alanyaspor’un defansında ve kaleci Serkan’ın ellerinde eridi.

Haberin Devamı

iKiNCi YARI TEMPO ARTTI

İkinci yarı, ilk yarının daha tempolu versiyonuydu. Tek fark, Fenerbahçe’nin girdiği pozisyonların dönüşünde Alanya’nın da hızlı çıkmasıydı. Gol, o pozisyonlardan birinde Emre Akbaba’dan geldiğinde dakikalar 75’i gösteriyordu. Hızlı reaksiyon gösterdi Fenerbahçe, Serdar Dursun 80’de skora denge getirdi. Uzatmada Efkan’ın golü ve Kadıköy’de mağlup olmak hiç hesapta yoktu.

GÜNTEKİN ONAY: BU MAÇI PEREIRA KAYBETTİ

Fenerbahçe, perşembe akşamı maç oynamış olmasına rağmen Alanyaspor karşısında maça son derece diri, istekli ve baskılı başladı. Oyunun tüm kontrolünü eline geçiren sarı lacivertliler, Alanyaspor’u, yaptığı baskıyla adeta paralize ederken kalesinde tek bir pozisyon dahi vermedi. Bırakın pozisyonu, Efecan, Davidson ve Emre Akbaba gibi son derece yetenekli oyunculara sahip Alanyaspor, genç Berke’nin koruduğu Fenerbahçe kalesine tek şut dahi atamadı. Bunda tabii ki sarı lacivertlilerin takım halinde yaptığı savunmanın rolü büyüktü.

Haberin Devamı

SAVUNMA iYi, HÜCUM KÖTÜYDÜ

Ancak defans konusunda harika işler yapan Fenerbahçe, hücumda yaratıcılık konusunda son derece yetersizdi. Santrfor Serdar Dursun’un arkasında oynayan Pelkas ve Diego Rossi kötü bir maç çıkarttılar. İlginç olan ise bu kadar yaratıcılık sorunu yaşayan sarı lacivertli ekipte Vitor Pereira hamle yapmak için tam 70 dakika bekledi.

Valencia-Sosa-Mesut hamlesi belki hücuma yönelik olarak olumlu göründü ama Crespo girdikten sonra Gustavo’nun stopere geçmesi hem orta alanı zayıflattı hem de savunmanın tüm dengelerini değiştirdi.

HALiL UMUT MELER HATASIZDI

Böylece 75 dakika kaleyi görmeyen Alanyaspor son 15 dakikada daha fazla çıkmaya başladı ve 2 gol buldu. Açıkçası bu mağlubiyet Vitor Pereira’ya yazar. Hiç pozisyon vermediği bir maçta neden savunma ve orta alan kurgusuyla oynarsın? 70 dakika boyunca eksik olan tek şey gol. 7 maçtır kaybetmeyen ve dün çok da gününde olmamasına rağmen kazanan Alanyaspor ve teknik direktör Bülent Korkmaz alkışı hak ediyor. Bir övgü de Halil Umut Meler için. Sıfır hata ile mükemmel bir maç yönetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!