Jorge Jesus'un ayrılığı hakkında: Felaket bir karardı, anlayamadık

Güncelleme Tarihi:

Jorge Jesusun ayrılığı hakkında: Felaket bir karardı, anlayamadık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 18:18

Geçen sezonu Fenerbahçe'de tamamlayan ve sezon başında Suudi Arabistan kulüplerinden Al-Hilal'in başında geçen Portekizli Teknik Direktör Jorge Jesus'un adı ayrılık iddialarıyla sık sık gündeme gelirken sıcak bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

Geçen sezon başında geldiği Fenerbahçe ile sezona çok iyi giren ancak Dünya Kupası arasından sonra büyük düşüş yaşayan Jorge Jesus, sarı lacivertli kariyerini kupayla tamamladı.

3 KULVARDA 56 MAÇ

Fenerbahçe; Süper Lig, Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda toplam 56 mücadelede 38 galibiyet (2’si hükmen), 10 beraberlik 8 mağlubiyet yaşadı.

Jorge Jesus önderliğinde rakip filelere 126 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 58 gol gördü.

DERBİ GALİBİYETİ ALAMADI

Jesus, geçen sezon Beşiktaş ve Galatasaray ile oynadığı derbi karşılaşmalarında galibiyetle tanışamadı. Deplasmanda Beşiktaş ile golsüz berabere kalan sarı-lacivertli ekip, evinde ise 4-2 mağlup oldu. Fenerbahçe, şampiyonluğu kaptırdığı Galatasaray'a ise hem iç hem de dış sahada 3-0 yenildi. Söz konusu takımlara karşı 4 lig maçında 1 beraberlik, 3 mağlubiyet alan Jesus, Fenerbahçe’nin başında Guus Hiddink’ten (1990-1991) bu yana bir Süper Lig sezonunda Galatasaray’a karşı oynadığı iki maçı da kaybeden ilk teknik direktör oldu.

Haberin Devamı

SEZONU KUPAYLA TAMAMLADI

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir ile İzmir’de karşılaşan Fenerbahçe, 2-0’lık galibiyetle kupanın sahibi oldu. Kupada 6 maça çıkan Kanarya, 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve namağlup mutlu sona ulaştı. Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nı 10 yıl aranın ardından kazanmayı başardı.

PORTEKİZLİ TEKNİK ADAMA DESTEK VERDİ

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra eski kulübü Al-Hilal'in başına bir kez daha geçen Jesus'un yıldız oyuncularla anlaşamadığı iddia edilirken Suudi kulübünden açıklama geldi.

Al-Hilal Kulübü'nün onursal üyesi Prens Nawaf bin Muhammed, Suudi Arabistan Teknik Direktörü Jorge Jesus ile ilgili konuştu.

Portekizli teknik adamla 2019'da yollarını ayırmalarını değerlendiren Prens Nawaf, "Jorge Jesus ile 2019'da yolları ayırmak felaket bir karardı. Neden görevden alındığını o dönem hiçbirimiz anlayamadık. Jesus hakkında yapılan eleştirilerin hiçbirine katılmıyorum. Jesus o dönem başarılıydı ve yolların ayrılması Al Hilal kültürüne aykırıydı." dedi.

"TALISCA'YI BİZ ALIYORDUK"

Haberin Devamı

Al Nassr'da forma giyen Anderson Talisca ile ilgili gelen soruya Prens Nawaf, "Aslında Anderson Talisca'nın transferi için her türlü anlaşmayı yapmıştık ama o dönem Al Nassr araya girdi ve bizim anlaşmamızı bozarak transferi gerçekleştirdi." cevabını verdi.

"KAPTAN OLMAMASI NORMAL"

Al-Hilal'in kaptanlık pazubandının Neymar'da olmamasıyla ilgili gelen soruya ise Prens Nawaf, "Bir takımın kaptanı, o takımın en yaşlı oyuncusu olur. Al Nassr'da Cristiano Ronaldo'nun olması normal. Al Hilal'de olsa bizim kaptanımız olurdu. Ancak, Neymar takımımızın en yaşlı oyuncusu değil. Bu nedenle kaptan olmamasını normal karşılamak gerek." yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!