Fenerbahçe'nin milli yıldızı Ferdi Kadıoğlu göz kamaştırıyor! Dev kulüpler peşinde, 20 milyon Euro...

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin milli yıldızı Ferdi Kadıoğlu göz kamaştırıyor Dev kulüpler peşinde, 20 milyon Euro...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2023 07:00

F.Bahçeli futbolcu bu sezon ligde sadece 1 maç kaçırırken 11 karşılaşmada 990 dakika sahada kaldı. Geçen sezon 5 farklı mevkide görev yapan yıldız futbolcu bu sezon da takımın jokeri, İsmail Kartal’ın en güvendiği isim, taraftarın göz bebeği olarak öne çıktı. 18 resmi maçın 13’ünde sol bek, 5’inde sağ bek olarak görev yapan Ferdi, Milli Takım’ın da en kritik oyuncularından biri oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin geleceğe yatırım projesi olarak 2018 yılında Hollanda’nın NEC Nijmegen takımından 1.4 milyon Euro ödenerek transfer ettiği Ferdi Kadıoğlu aradan geçen 5 yılda, hem fiziken değişti, gelişti, hem de futboluyla üst seviyeye çıkarak tüm camianın sevgilisi oldu. Özellikle Vitor Pereira’nın sol bekte oynatmasıyla birlikte büyük aşama gösteren Ferdi, İsmail Kartal’ın 2. dönemi ve Jorge Jesus’la da çıkışını katlayarak taraflı tarafsız her futbolseverin beğendiği bir oyuncu kimliğine büründü.

TÜRKİYE TERCİHİ İLE PERFORMANSI ARTTI

Bu sezon Süper Lig’de 12 maçın 11’nde 990 dakika forma giyen yıldız futbolcu, sadece Ankaragücü maçında sakatlığı sebebiyle görev yapamadı. UEFA Konferans Ligi’nde 7 karşılaşmada şans bulan Ferdi bu sezon 13 kez sol bek, 5 kez sağ bek olarak görev yaparken 1 gol attı, 3 de asist yaptı. Fenerbahçe’de geride kalan 5 sene içinde sol bek, sağ bek, sol ve sağ ön ile 10 numara görevlerini de üstlenen Ferdi Kadıoğlu’nun Türk Milli Takımı’nı tercih etmesi de kariyerine çok olumlu yansıdı.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin milli yıldızı Ferdi Kadıoğlu göz kamaştırıyor Dev kulüpler peşinde, 20 milyon Euro...

SERA VRİJ’İN ROLÜ DE BÜYÜK

Hızlı yükselişinde büyük aşk yaşadığı Hollandalı kız arkadaşı Sera Vrij’in de olumlu katkısı olduğu bir gerçek. Türkiye, Ferdi-Sera aşkını ilk 2022 Mart ayında imza töreninde tanımıştı. Törende Sera’ya başkan Ali Koç kim olduğunu sormuş, aldığı “Ferdi’nin kız arkadaşıyım’” cevabı üzerine “Aferin sana Ferdi” demişti. Takımın jokeri, İsmail Kartal’ın en güvendiği isim, taraftarın göz bebeği olan Ferdi, 17 milyon Euro’luk piyasa değeriyle de Fred, Cengiz ve Szymanski’den sonra takımın en değerli 4. oyuncusu.

DEVLERiN RADARINDA

Şampiyonluk yaşayıp ondan sonra gelen transfer tekliflerini düşünebileceğini söyleyerek Fenerbahçelilerin kalbini bir kez daha fetheden 24 yaşındaki yıldız 20 milyon Euro’ya dayanan değeriyle Napoli, Arsenal, Milan, Juventus gibi kulüplerin radarında.

FERDi’NiN BU SEZONKi SÜPER LiG PERFORMANSI

Haberin Devamı

Toplam maç 11
Maç başına dakika 90
Maç başına şut 1.0
İsabetli şut 0.3
Asist 2
Asist beklentisi (xA) 3.56
Topla buluşma 84.4
Yaratılan büyük şans 4
Kilit pas 2.1
Maç başına isabetli pas 52.0 (86%)
İsabetli orta 1.0 (34%)
Gol yemeden bitirilen maç 7
Maç başına pas arası 0.6
Maç başına top çalma 2.3
Kazanılan pozisyon 1.1
Topu geri kazanma 7.5
Maç başına tehlike engelleme 1.2
Başarılı top sürme 1.5 (52%)
İkili mücadele 5.7 (56%)
Top kaybı 14.5
Faul 0.7
Yapılan faul 1.2
Ofsayt 0.2

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!