Fenerbahçe'de Kasımpaşa maçı öncesi 'sarı' alarm! Kritik isimler sınırda...

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede Kasımpaşa maçı öncesi sarı alarm Kritik isimler sınırda...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2024 11:43

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında evinde oynayacağı Kasımpaşa ile ligde 42. kez karşılaşacak. Kritik müsabaka öncesi sarı - lacivertlilerde 5 isim kart sınırında bulunuyor.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe 24 Şubat Cumartesi günü saat 19.00’da Ülker Stadyumu’nda Kasımpaşa ile karşılaşacak. Ligde sarı-lacivertliler, 26 maçta 21 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 67 puanla ikinci sırada bulunuyor. Mavi-beyazlılar ise 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 mağlubiyetle 39 puanla 5. sırada yer alıyor.

42. RANDEVU

Fenerbahçe ile Kasımpaşa, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 41 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler 33 kez sahadan galip ayrılırken, mavi-beyazlılar ise 4 kez kazandı. 4 karşılaşma ise berabere sona erdi. Rekabette Fenerbahçe rakip filelere 104 gol atarken, Paşa da 37 kez gol sevinci yaşadı.

Sezonun ilk yarısında Kasımpaşa’da oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertliler, 2-0’lık skorla kazandı. Fenerbahçe, Kasımpaşa'ya karşı oynadığı son 7 lig maçından da galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Kasımpaşa maçı öncesi sarı alarm Kritik isimler sınırda...

İÇ SAHA KARNESİ

Fenerbahçe, ligde bu sezon evinde 13 maça çıktı. Sarı-lacivertliler, 9 mücadeleden galibiyet alırken, 3 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. İsmail Kartal’ın öğrencileri, iç sahada rakip filelere 38 gol gönderdi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde sahasındaki 6 maçta da 6 galibiyet elde etti.

15 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ

Ligde son olarak Çaykur Rizespor’u deplasmanda 3-1 mağlup eden Fenerbahçe, oynadığı son 15 maçta ise yenilgi yüzü görmedi. Sarı-lacivertliler; Fatih Karagümrük, Sivasspor, Beşiktaş, Kayserispor, İstanbulspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Ankaragücü, Antalyaspor ve Rizespor’u mağlup ederken, Adana Demirspor, Galatasaray, Samsunspor ve Alanyaspor ile de berabere kaldı.

5 FUTBOLCU SARI KART SINIRINDA

Fenerbahçe’de Kasımpaşa karşılaşması öncesi 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Alexander Djiku, Michy Batshuayi, Dusan Tadic, Sebastian Szymanski ve Cengiz Ünder sarı kart ceza sınırında bulunan isimler. Bu futbolcular cumartesi günkü maçta sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Hatayspor karşısında görev alamayacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Kasımpaşa maçı öncesi sarı alarm Kritik isimler sınırda...

LİGİN EN GOLCÜ TAKIMI

Süper Lig’de 26 hafta itibarıyla 67 puan toplayan Fenerbahçe, bu süreçte 24 maçta gol atmayı başardı. Takımın hücum yönü istatistiklere de yansırken, sarı-lacivertliler rakip filelere 68 gol gönderdi. Kanarya, ligde en golcü takım konumunda yer alıyor.

FARKLI SKORLAR

İki takım arasında rekabette en farklı skor 2022-2023 sezonunda 6-0'lık sonuçla Fenerbahçe lehine sonuçlandı. Sarı-lacivertli takım, geçtiğimiz sezon ile 2016-2017 sezonunda 5-1'lik galibiyete imza atarken; 2010-2011 sezonunda 6-2'lik skorla Fenerbahçe'nin kazandığı mücadele de en gollü maçlardan biri oldu.

Haberin Devamı

CİHAN AYDIN DÜDÜK ÇALACAK

Fenerbahçe ile Kasımpaşa arasında oynanacak mücadeleyi hakem Cihan Aydın yönetecek. Aydın’ın yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ile Volkan Ahmet Narinç yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Mert Güzenge olacak.

KASIMPAŞA EN ÇOK GOL YİYEN VE ATAN 3. TAKIM

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Kasımpaşa, yarın saat 19.00'da deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. Paşa, ligde oynadığı 26 maçta 11 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 9 mağlubiyet alarak topladığı 39 puanla 5. sırada bulunuyor. Lacivert-beyazlılar, kalesinde gördüğü 48 golle Pendikspor ve İstanbulspor’un ardından en fazla gol yiyen 3. takım olurken, attığı 47 golle ise Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ardından ligde en fazla gol atan 3. ekibi olarak yer alıyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’in asist lideri Haris Hajradinovic

Kasımpaşa’da bu sezon sergiledi performansla Süper Lig’de en iyi sezonunu geçiren Haris Hajradinovic, 26 maçın tamamında forma giyerken, 3 gollük de katkı sağladı. 2018-2019 sezonunun kış transfer döneminde takıma katılan 30 yaşındaki futbolcu, verdiği 11 gol pasıyla ise Süper Lig'in asist krallığında zirvede bulunuyor. Bosna Hersekli futbolcuyu, 8’er asistle Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski ile 7’şer gol pası veren Deniz Türüç ve Yusuf Sarı takip ediyor.

Paşa’nın golcüsü Aytaç Kara

İstanbul ekibinde 4. sezonunu geçiren 30 yaşındaki başarılı futbolcu Aytaç Kara, kariyer sezonunda takımının en golcü oyuncusu konumda bulunuyor. Süper Lig’de bu sezon attığı 12 golle gol krallığı yarışında Adam Buksa ve Krzysztof Piatek ile birlikte 4. sırada bulunan Kara, 3’de asist katkısı sağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!