Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan derbi değerlendirmesi: "Hakem sertliğe müsaade etti"

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2022 21:42

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Beşiktaş'la deplasmanda 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal, karşılaşmayı değerlendirdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Vodafone Park'ta karşılaştığı Beşiktaş ile 1-1 berabere kalırken İsmail Kartal, mücadeleyi değerlendirdi.

Hakem Arda Kardeşler'in sertliğe izin verdiğini söyleyen İsmail Kartal, "Beşiktaş kendi taraftarının coşkusuyla çok sert oynadı. 55. dakikaya kadar oyun oynamamıza, pas yapmamıza izin vermediler. İlk yarı bu baskıyı kıramadık. Daha sonra baskıyı kırıp, sakin kaldık. Bu sefer ise pozisyon üretemedik. Bugün kendi taraftarı önünde ilk yarı itibariyle rakip çok sert oynadı. Bu kadar sertliğe hakem de biraz müsaade etti. 55. dakikaya kendi istediğimiz oyunu bir türlü oynayamadık." diye konuştu.

Eksiklere rağmen 1 puanın önemine vurgu yapan Kartal, "Bizim en önemli kilit oyuncularımız yoktu, buna rağmen sahada olan futbolcularımız elinden gelen her şeyi yaparak diğer arkadaşlarını aratmadı. 12 maçtır kendi evinde derbileri kaybetmeyen bir Beşiktaş var, buradan da bir puan aldık, puan puandır." dedi.

Haberin Devamı

"BURADAN 1 PUANLA AYRILMAK KÖTÜ DEĞİL"

Derbi mücadelesinin zorlu geçeceğini bildiklerini ifade eden İsmail Kartal, "Çok sert bir maç oldu, oyun çok fazla durdu. 55’inci dakikaya kadar çok fazla kendi oyunumuzu oynayamadık. Oyun çok durdu. Rakip bizi oynatmamak için çok yakın, çok baskı kurarak oynamaya çalıştı. Hakem de buna müsaade etti. Sonuçta bir gol attık, bir tane de çizgiden Larin’in çıkardığı pozisyon vardı. Serdar, İrfan’a çıkarsa bir pozisyon daha olabilirdi. Beşiktaş’ın da pozisyonları var. Sonuçta 2 takım da çok iyi mücadele etti. Çok sert bir maç oldu. Mücadele açısından 2 takım da elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Kazanmak için geldik. 7 oyuncumuzun yokluğunda gelsek de sahaya çıkanlar yokluklarını aratmadı. 12 maçtır kendi evinde derbi kaybetmeyen Beşiktaş’a karşı 1 puanla ayrılıyoruz. Buradan 1 puanla ayrılmak kötü değil. Biz ligi 2’nci bitirmek için uğraşıyoruz" dedi.

"NOVAK’I MECBURİYETTEN OYNATTIK"

Novak’ın bir gol attığını ve 2 penaltıya sebebiyet verdiğini dile getiren İsmail Kartal, "Mecburiyetten oynattık, başka oyuncu yoktu ama elinden geleni yaptı. Gustavo ve Tisserand iyi maç çıkardı. Daha iyisini yapabilirdik. Herkesin elinden gelenin en iyisini yaptığını düşünüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"SERDAR DURSUN İSTEDİĞİMİZ BAĞLANTILARI YARATAMADI"

Serdar Dursun’un istediği bağlantıları yapamadığını ve ayakta kalamadığını dile getiren Kartal, "Geçiş oyunumuzda Serdar Dursun önemli bir oyuncu olduğu için bekledim, devre arasında da uyardım. ’Rakip her ne kadar sert oynasa da biz kendi oyunumuzu oynamalıyız’ dedim oyunculara. Serdar 3’üncü bölgeden 2’nci bölgeye gelebilseydi daha iyi bağlantı kurabilirdik. Yapamıyorsunuz bazen ve yapamayınca da bu şekilde oluyor. Bu güne kadar istenileni yaptığı için kredisi vardı" şeklinde konuştu.

"OYUN İÇİNDE HANGİ OYUNCU ÇARPIŞSA SAKATLIK YAŞIYOR"

Sakat oyuncular ile ilgili de konuşan İsmail Kartal, "Crespo ve diğer oyuncular keşke olsalardı. Şanssız sakatlıklar yaşıyoruz. Oyun içinde hangi oyuncu çarpışsa sakatlık yaşıyor. Bugüne kadar istediğimiz sağlıklı oyuncular olsaydı keşke ama oynayan oyuncular da bizim. Gustavo bugün iyi oynadı ama pas transferindeki hızı artırmada daha tam istediğimiz gibi değiliz. Gustavo yeni form tutmaya başladı, geçiş sürecinde olabilir böyle şeyler" dedi.

Haberin Devamı

"LİGİ 2’NCİ BİTİRİP ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE GİTMEK İSTİYORUZ"

Selahattin Baki’nin kendisi ile ilgili yaptığı açıklama hakkında görüşleri sorulan Kartal, "Selahattin beye teşekkür ediyorum, her gün beraberiz. Biz Fenerbahçemize, taraftarımıza, camiamıza güzel futbol oynayarak laik olmaya çalışıyoruz. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ligi 2’nci bitirip Şampiyonlar Ligi’ne gitmek istiyoruz" diye konuştu.

"FUTBOLCULARIN NE İSTEDİĞİNİ BİLİYORUM"

Futbolcuların ne istediğini bildiğini kaydeden İsmail Kartal, şunları dile getirdi:

"Ben oyuncularıma kalpten yaklaşıyorum Hayatım boyunca yapmacık davranmadım. Bir oyuncum hata yaptıysa, oyun içerisinde istediğimiz tempoyu yakalayamıyorsa ben net bir şekilde kendisine söylüyorum. Bunları yaparken de kırmıyorum. İyi çalıştık, onlar da işlerinden keyif alıyorlar. Bugünlere böyle geldik."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!