Fenerbahçe, taraftarını korkutuyor ama güldürüyor! Napoli ve Manchester City'i geçti

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe, taraftarını korkutuyor ama güldürüyor Napoli ve Manchester Cityi geçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2024 12:48

Trendyol Süper Ligi'nde bu sezon oynadığı son 10 maçın 7'sinde ilk golü kalesinde gören Fenerbahçe, ilginç istatisliği ile dikkat çekiyor. Sarı-lacivertliler geriye düşmesine rağmen söz konusu karşılaşmalarda sahadan 6 galibiyet, 1 beraberlikle ayrıldı.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’de İsmail Kartal yönetiminin de geride kalan 32 haftada topladığı 85 puanla, maç fazlalığıyla lider konumda yer alan Fenerbahçe, son zamanlarda yaptığı geri dönüşleri alışkanlık haline getirdi. Sarı-lacivertli ekip son 10 maçın 7'sinde ilk golü kalesinde gördü. İsmail Kartal'ın ekibi bu karşılaşmalarda sahadan 6 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı.

KADIKÖY'DE İLK YARILARI ÖNDE KAPATAMIYOR

Bu süreçte evinde oynadığın son 4 karşılaşmanın hiç bir ilk yarısını önde kapatamayan Fenerbahçe, Kadıköy'de sadece Alanyaspor'a puan kaybetti. Geriye düştüğü diğer maçları kazanma başarısı gösteren sarı - lacivertliler, yediği 9 gole 19 gol ile cevap verdi.

Sarı - Lacivertlilerin, bu sezon geriye düştüğü maçlar şöyle;

23. Hafta: Fenerbahçe 2-1 Ankaragücü
25. Hafta: Fenerbahçe 2-2 Alanyaspor
26. Hafta: Rizespor 1-3 Fenerbahçe
27. Hafta: Fenerbahçe 2-1 Kasımpaşa
29. Hafta: Fenerbahçe 4-1 Pendikspor
32. Hafta: Karagümrük 1-2 Fenerbahçe

Haberin Devamı

TEK PUAN KAYBI ALANYASPOR'A

Fenerbahçe'nin bu süreçte ilk golü yiyip puan kaybettiği tek takım Alanyaspor oldu. Sarı-lacivertliler, sahasında oynadığı maçta ilk yarıyı 1-0 mağlup kapamasına rağmen bulduğu 2 gol ile öne geçmiş ancak skoru koruyamamıştı. Karşılaşma 2-2'lik skorla sona ermişti.

AVRUPA'DA ZİRVEDE

Avrupa'da bu sezon ilk golü yediği maçlarda en fazla puan toplayan takım Fenerbahçe oldu. Listede Manchester City, Napoli gibi takımlar yer alıyor. Sarı-lacivertli takım, 2024 yılında kalesinde ilk golü gördüğü karşılaşmalarda 5 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek 16 puanla zirvede yer aldı. Sarı - lacivertlilerin ardından Napoli 14 puan toplarken, Manchester City, Tottenham ve Lyon 13'er puan toplayarak listede Fenerbahçe'nin gerisinde kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!