Beşiktaş'ta 365 milyon TL'lik kadro dışı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşta 365 milyon TLlik kadro dışı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 07:00

Beşiktaş beş yıldız oyuncusunu kadro dışı bıraktı. Toplam piyasa değerleri 365 milyon TL olan Aboubakar, Rosier, Ghezzal, Bailly ve Onana kadro dışı bırakıldı. Kulüp karara gerekçe olarak performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzluklarını gösterdi. Ancak 5 oyuncunun devam eden kontratları yeni bir Lens, LJajic, N’Sakala ve Douglas krizi yaratabilir.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta bu sezonki istikrarsız görüntünün faturası 5 futbolcuya kesildi. Siyah beyazlılarda başkan Hasan Arat, futboldan sorumlu yönetici Feyyaz Uçar ve Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, teknik direktör Rıza Çalımbay’dan alınan rapor doğrultusunda Vincent Aboubakar, Valentin Rosier, Rachid Ghezzal ve yeni transferler Eric Bailly ile Jean Onana’yı kadro dışı bırakırken bu karar kulübün resmi internet sitesinden duyuruldu. Yapılan açıklamada 5 futbolcu ile ilgili yapılan ‘performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakıldığı’ ifadesi dikkat çekiciydi. Öte yandan Antalya’da yapılması planlanan 5 günlük devre arası kampı da iptal edildi.

TAKIMDA PROBLEM NET OLARAK TESCiLLENDi

Daha önce Sergen Yalçın’ın ifade ettiği, Burak Yılmaz’ın ardından yeni teknik direktör Rıza Çalımbay’ın isim vermeden dillendirdiği problem de böylece ortaya çıkmış oldu. Siyah beyazlı takımda Kamerunlu Aboubakar’ın başına çektiği bu grubun disiplinsiz hal ve hareketlerinin kötü gidişte ne kadar önemli bir yere sahip olduğu da yine bu açıklamayla adeta tescillendi. Yönetimin aldığı karar taraftarlar ve kongre üyeleri arasında da saygıyla karşılandı.

Haberin Devamı

BEŞ FUTBOLCUNUN DA SÖZLEŞMELERi DEVAM EDiYOR

Bir forvet, bir sağ bek, bir stoper, bir orta saha ve bir sağ kanadın eksikliğinin, büyük sıkıntı yaşayan Beşiktaş’ı daha da zorlayacağı bir gerçek. Ancak daha büyük sorun ise bu oyuncuların devam eden kontratları ve maliyetleri. Bailly ve Ghezzal’ın sözleşmeleri önümüzdeki sezon sonu, Aboubakar ve Rosier’in Haziran 2025’te, Onana’nın ise Haziran 2027’de sona eriyor. Yine bu 5 oyuncunun sadece garanti ücretlerinin maliyeti yıllık 11.7 milyon Euro’yu buluyor.

HEPSİ GÜLE OYNAYA SERVET KAZANDILAR

Daha önce takımda düşünülmeyen Jeremain Lens, Adem Ljajic, Fabrice N’Sakala ve Douglas’ı kadro dışı bırakan siyah beyazlılar, kendilerine daha iyi maaşlar veren kulüp bulamadıkları için kalmayı tercih eden bu oyunculara sözleşmeleri devam ettiği sürece maaşlarını ödemek zorunda kalmıştı. Dört futbolcu da A takımdan ayrı olarak adeta güle oynaya antrenmanlar yaparak kontratlarının sonuna kadar maaşlarını almaya devam etmişti. Bu 4 ismin kulübe toplam maliyeti de 36 milyon 750 bin Euro olmuştu. (Şimdiki kurla 1 milyar 146 milyon TL)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!