Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: Hakemler artık VAR üzerinden operasyon yapıyorlar | TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin parmak sallaması hakkında

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: Hakemler artık VAR üzerinden operasyon yapıyorlar | TFF Başkanı Mehmet Büyükekşinin parmak sallaması hakkında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2023 07:00

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi hakem performanslarını eleştirirken video yardımcı hakem sistemine dikkat çekti. Siyah beyazlıların başkanı, hakemlerin maçlara müdahale yöntemini değiştirdiğini iddia ederken “Operasyonlarda sadece şekil değiştirdiler. Bize haksızlık yapılmadı diyelim bu yeterli değil. Rakiplerimiz lehine hata yapılması, dolaylı yoldan bize yapılmış oluyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ligde zirve yarışının uzağında kalmalarına rağmen kapanmayacak bir farkın söz konusu olmadığını belirtirken hakemlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Siyah beyazlıların Adıyaman Besni ve Kahramanmaraş Pazarcık’ta yaptırdığı okulların açılışından sonra akşam yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Çebi, yeniden başkanlığa aday olup olmayacağı, takımın durumu, Şenol Güneş’in istifası başta olmak üzere birçok konu ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.

 

TFF’YE KARŞI DİK DURDUM

İlk günden itibaren görevden el çektirilen hakemlerin dönüşüne veto koyduğunu hatırlatan Beşiktaş Başkanı “Yapılan hatalar karşısında federasyona karşı dik durdum. Diğerleri tam aksini yaptı. Kulüpler Birliği’nde farklı konuşup, Riva’da tam tersini açıkladılar. Onlara sormak lazım bu U dönüşlerini.

Haberin Devamı

Hakemler artık operasyonlarını VAR üstünden yapıyorlar. Sadece şekil değiştirdiler. Bize haksızlık yapılmadı diyelim bu yeterli değil. Rakiplerimiz lehine hata yapılması, dolaylı yoldan bize yapılmış oluyor” dedi.

 

FİKSTÜR TALİHSİZLİĞİ YAŞIYORUZ

Puan kaybı yaşamalarına rağmen havanın terse dönebileceğini söyleyen Çebi sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha 28 maç var. F.Bahçe ile G.Saray hava yakalamış olabilir ama o hava tersine de dönebilir. Biz fikstür talihsizliği de yaşıyoruz. Çünkü Avrupa maçı oynuyoruz, geliyoruz deplasmana gidiyoruz, Avrupa dönüşü çok zorlu rakiplerle de oynadık. Önceki yıllarda geriden gelip şampiyonluklar yaşadık. Geçtiğimiz yıllarda G.Saray ile aynı puanda olduğumuz ve şampiyonluk yaşadığımız bir örnek var önümüzde. Taraftarımız umutsuz olmasın.”

Çebi yeni sözleşme için görüşmelerin sürdüğü Cenk Tosun ve Salih Uçan’da sıkıntı olmadığını ifade derken “Ücretler arasında dağlar kadar fark vardı. Biz bir yere geldik, onlar bir yere geldiler. 15 güne kadar o iş biter. İki taraf da bir yere geldi, bitti sayılır. Bonuslarda ufak sorunlar var, onlar da çözülür” dedi.

Haberin Devamı

BEŞiKTAŞ iÇiN KENDiMi YAKARIM AMA AMA AiLEME LAF EDENi DE YAKARIM

Ahmet Nur Çebi, camianın merakla beklediği seçim kararıyla ilgili henüz kararını vermediğini belirtirken “Önümüzdeki hafta sonuna kadar kararımı açıklayacağım. 3 gündür aday olmamı isteyenlerce telefonum susmuyor, ama ben şahsi duygularla hareket etmeyeceğim, iyice düşüneceğim. Burada camianın zarar görmemesi benim için en önemli unsur” dedi. · SİYAH beyazlıların başkanı kongreden yana tereddüdü olmadığını ancak bu süreçte tepkinin ailesine döndüğünü ve kızının gece geç saatlerde dahi aranarak küfür edildiğinin altını çizerken şöyle devam etti: “Benim kongreden yana hiç bir tereddüdüm yok, eğer gireceksem kaybedeceksem de girerim kazanacaksam da girerim.

Haberin Devamı

GEÇ SAATLERDE ARAYIP KÜFÜRLER EDiYORLAR

Ben Beşiktaş için kendimi yakarım, ama konu aileme sıçrayınca düşünmem lazım. Geç saatlerde dahi ailem aranarak küfür ediliyor. Konu aileme ve çocuklarıma gelirse sıçratanı yakarım. Ailem ve Beşiktaş camiası benim için kırmızı çizgi. Bu iki unsura zarar gelmeden en doğru kararın alacağım.’’

ORMAN’A GEREKEN CEVAP VERiLECEK

Ahmet Nur Çebi, eski başkan Fikret Orman’ın açıklamaları için de “Fikret Orman’ın yalan ve palavra dolu açıklamalarına da cevap vereceğiz, onun da günü gelecek’’ ifadelerini kullandı.

TRANSFERLERiN HEPSi ŞENOL GÜNEŞ ONAYLI

“Şenol Güneş ‘gitmem lazım artık enerjim yok ama kaçan adam da olmak istemiyorum’ dedi ve gitti. Böyle diyen birine çok fazla bir şey söyleyemezsiniz.

Haberin Devamı

Burak Yılmaz, temmuzdan bu yana takımla birlikteydi ve oyuncuları en iyi o tanıyordu, devam kararı aldık. Rıza hoca diyorlar ama Rıza Çalımbay futbolcuları daha mı iyi tanıyordu?

Transferleri eleştiriyorlar ama Şenol Güneş’in bütün transferlerde onayı vardı. ‘Bu gelmesin’ dediği olmadı, Onana’yı dahil hepsini onayladı. En çok istediği oyuncu Bakhtiyar’dı.”

BÜYÜKEKŞi’NiN PARMAK SALLAMASI BANA DEĞiLDi

Çebi, Beşiktaş-Lugano maçında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin parmak sallama görüntüleriyle ilgili olarak da ilk kez konuştu: “’TFF başkanının hareketi kesinlikle bana değildi. Küfürler çok oldu, parmağıyla ‘başkan bu hareketler komplo, planlı, hazırlanmış olay. Bu tribünle, şu tribün yapıyor bu küfürleri’ diyerek o tribünleri gösterdi. Bana parmak sallamadı. Sezon başında da ‘Çok beklersiniz’ diye bir laf da etmemiş. Ali Koç, ‘Ben dinlemedim, duymadım’ dedi.”

Haberin Devamı

TARAFTARLARA KIRGIN DEĞiLiM

“Taraftara kırgın değilim ama sosyal medyaya kırgınım. Bu sosyal medya bizim ayarımızı bozdu. Seri galibiyetler alınırken bile sosyal medya durmadı. Zaman zaman organize bir şey yapıldığını düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!