BB Erzurumspor 0-3 Fenerbahçe (Maç özeti ve golleri)

Güncelleme Tarihi:

BB Erzurumspor 0-3 Fenerbahçe (Maç özeti ve golleri)
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2021 09:48

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe, BB Erzurumspor'u deplasmanda 3-0 mağlup ederek üst üste 4. galibiyetini aldı. Sarı lacivertliler, averajla lider olan Beşiktaş ile de puanını eşitlemiş oldu.

Haberin Devamı

Süper Lig’de dış sahada en çok puan toplayan takım olan sarı lacivertliler, 45+5’te Mert Hakan’la kilidi açtı. İlk golde asisti yapan Pelkas, 48’de farkı ikiye çıkardı. Yunan yıldızın gol pasını veren Sinan, 51’de kapanışı yaptı, F.Bahçe 35 puana ulaştı.

Erol Bulut yönetiminde başarılı bir deplasman grafiği çizen F.Bahçe, Erzurum maçını da 3-0 kazanarak galibiyet serisini 4’e çıkardı. Soğuk hava ve sert zemin karşısında nasıl bir sonuç alacağı merak edilen Kanarya, ikinci yarıdaki etkili futbolla 33 puana ulaşıp, Beşiktaş’ı yakaladı. F.Bahçe durgun göründüğü ilk devre, 45+3’te Thiam’la kaleyi yokladı, 2 dakika sonrasında Sinan’ın sağdan sürükleyip içeriye kestiği topun devamında karambolün içinden topu nefis bir şekilde çeken Pelkas, Mert Hakan’a pas attı, tecrübeli oyuncu da ilk yarının skorunu belirledi. Bu son dakika golünün etkisiyle ikinci yarıda bambaşka bir F.Bahçe vardı. 48’de Gustavo’nun kendi çabasıyla söktüğü topu alan Sinan, Pelkas’a ‘Al da at’ cinsinden bir asist yaptı. Pelkas da şık bir vuruşla skoru 2-0’a getirdi. 51’de Caner ortasında Sinan, kafa golüyle galibiyeti perçinledi: 0-3.

1- Kırıma anı

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de Sadık 27. dakikada kayarak yaptığı önemli dokunuşla, mutlak golü önledi. 45+5’te de Mert Hakan Yandaş’ın kritik golü kilidi açtı.

2- Maçın olayı

Maç eksiği olan Serdar’ın yerine Sadık’ta, sol kanatta Sinan’da, gol noktasında da Thiam’da ısrar ederken Bulut’un haklı çıkması, birçok kişiyi mahcup etti.

3- Maçın yıldızı

Emrah dışında varlık gösteremeyen Erzurum karşısında başta Pelkas olmak üzere Sadık, Gustavo ve Sinan öne çıktı. Her topa ayak koyan Thiam alkış aldı.

Bu sonuçla birlikte puanını 35'e çıkartan Fenerbahçe, averajla liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş ile puanlarını da eşitlemiş oldu.

BB Erzurumspor 0-3 Fenerbahçe (Maç özeti ve golleri)

BB ERZURUMSPOR 0-3 FENERBAHÇE

GOL: 45+5' Mert Hakan Yandaş, 48' Pelkas, 51' Sinan Gümüş

MAÇTAN DAKİKALAR

4' Erzurumspor atağında Novikovas, ceza sahası dışından şansını denedi ama yavaş bir şut oldu. Altay kolaylıkla topu kontrol etti.10' Erzurum'da stat zemininin bozuk olduğu görülüyor. Her iki takımdan da bu dakikalarda karşılıklı pas hataları geliyor.

Haberin Devamı

13' Fenerbahçe atakları daha çok Pelkas üzerinden başlıyor. Pelkas, ara pasıyla Sinan Gümüş'ü hareketlendirmek istedi, Erzurumspor savunması araya girdi.

25' Maç oldukça düşük tempoyla başladı.İlk 25 dakika itibariyle toplam 1 şut atıldı. Fenerbahçe'nin henüz şut girişimi bulunmuyor.

34' Erzurumspor'da Ricardo Gomes'in ağları bulan topu, elle oynama gerekçesiyle geçersiz sayıldı. 

41' Fenerbahçe çok etkili geldi. Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı etkili ortaya Sinan Gümüş'ten hemen önce savunma araya girip topu kornere yolladı.

44' Erzurumspor'da Osman Çelik, Sinan Gümüş'e faul sonrasında sarı kart gördü. Fenerbahçeli futbolcular, son adam gerekçesiyle kırmızı kart bekledi, karar değişmedi.

Haberin Devamı

45+5' Fenerbahçe, aradığı golü ilk yarının son dakikasında buldu. Ceza sahası içinde topla buluşan Pelkas bekletmeden Mert Hakan'a çevirdi. Mert Hakan'ın köşeye doğru vurduğu şut ağlarla buluştu.

48' Fenerbahçe ikinci yarıya hızlı başladı! Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Sinan sağ taraftan etkili geldi. Sinan, Pelkas'ı gördü, Pelkas ise ağları... Ve skor 2-0 oldu.

51' Caner Erkin'in sol kanattan ortasına iyi yükselen Sinan Gümüş, düzgün bir kafa vuruşu ile farkı üçe çıkartan golü attı.

60' Fenerbahçe'de Valencia, Sinan Gümüş yerine oyuna dahil oldu. Sinan, oyundan çıkarken Erol Bulut ile kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

75' Fenerbahçe bir kez daha tehlikeli geldi! Pelkas'ın pasında ceza alanına giren Valencia'nın vuruşunda Kayacan topu son anda kornere çeldi

Haberin Devamı

BB Erzurumspor 0-3 Fenerbahçe (Maç özeti ve golleri)

İLK 11'LER

BB ERZURUMSPOR XI: Farnolle, Cenk Ahmet, Teikeu, Hasan, Schwechlen, Osman, Obertan, Boumal, Novikovas, Emrah Başsan, Gomes.

FENERBAHÇE XI: Altay, Caner, Sadık, Tisserand, Nazım, Gustavo, Ozan, Sinan, Pelkas, Mert Hakan, Thiam

Sanal Oyunlar SADECE Misli.com'da! Oyun türünü seç, tahmini yap, tutarı belirle ve hemen oyna...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!